Institut Ramon Llull/ Newsletter # 73

MAIG 2017 / CATALUNYA

Actualitat

 
Arts Visuals.  Venècia,  27/04/2017

Presentació de Catalonia in Venice 2017_La Venezia che non si vede

Aquest matí s’ha presentat Catalonia in Venice 2017_La Venezia che non si vede amb què Catalunya serà present per cinquena vegada consecutiva a la Biennal d’Art de Venècia, dins els Eventi Colateralli. Catalonia in Venice 2017_La Venezia che non si vede és un projecte d’Antoni Abad, comissariat per Mery Cuesta i Roc Parés, que es podrà veure als Cantieri Navali de Castello del 13 de maig al 26 de novembre d’aquest any. El projecte es basa en un mapejat sonor de la ciutat de Venècia a través de posts sonors que s’enregistren a l’app Blindwiki. Aquesta interpretació sensorial de la ciutat dels canals es fa col·laborant amb persones cegues o amb baixa visió, que utilitzen els sentits d’una manera diferent. Mitjançant l’intercanvi d’experiències i dificultats que tenen aquestes persones en la seva vida quotidiana, es desvelen formes urbanes menys evidents i es traça un nou mapa del territori públic útil per a tothom. La presentació ha anat a càrrec de l’artista i els dos comissaris juntament amb el director de l’IRL, Manuel Forcano, i el conseller de Cultura, Santi Vila.

+ info >>


Llengua.  Barcelona,  28/04/2017

Oberta la convocatòria de selecció de professors d’estudis catalans a l’exterior

Avui divendres 28 d’abril s’obre el termini de presentació de sol·licituds per a la convocatòria de selecció de professorat d’estudis catalans a universitats de fora del domini lingüístic per al curs acadèmic 2017-2018. Les sol·licituds es poden presentar del 28 d’abril al 12 de maig, ambdós dies inclosos, a través del formulari en línia disponible al web de l’Institut Ramon Llull, on també es poden trobar les bases de la convocatòria i la documentació requerida.

+ info >>


Literatura.  Bolonya,  04/04/2017

La Fira del Llibre de Bolonya, un revulsiu per al sector a Catalunya que s'emmiralla en l'efecte de Frankfurt

Desenes d'editorials infantils i juvenils catalanes fa dècades que visiten anualment la Fira del Llibre de Bolonya, la cita més important d'aquest sector a nivell internacional. Aquesta edició, però, arriben del bracet d'una invitació d'honor al certamen i sota el paraigües de l'Institut Ramon Llull. 'Sharing a future: Books in catalan' és el lema de l'organització, i és precisament si els editors miren al futur que entreveuen un increment de traduccions i venda de drets similar a l'efecte que va provocar en la literatura en català la Fira de Frankfurt el 2007.

+ info >>


Arquit. i disseny.  Buenos Aires,  13/04/2017

Licitació per la participació de Barcelona a la Biennal d’Arquitectura de Buenos Aires

L’Institut Ramon Llull ha obert una licitació per a la conceptualització, disseny, i producció per escollir un projecte de comissariat per a la participació de Barcelona com a ciutat convidada a la Biennal d’Arquitectura de Buenos Aires que tindrà lloc del 7 al 22 d’octubre a l’emblemàtica Usina del Arte, ubicada al Districte de les Arts del barri de la Boca. La participació de Barcelona es concretarà en una exposició d’arquitectura, un cicle de conferències i un programa d’activitats acadèmiques. Les propostes de comissariat, que es poden presentar fins el proper 8 de maig a les 12h, han de respondre a aquestes necessitats d’acord amb el marc conceptual explicitat en el concurs.

+ info >>


Literatura.  Copenhaguen,  27/04/2017

Sis estrelles per la traducció danesa d’Els Llibres d’A, de Josep Lluís Badal

L’obra de literatura infantil i juvenil Els Llibres d’A, de Josep Lluís Badal i il·lustrada per Zuzanna Celej, es publicarà properament a Dinamarca de la mà de l’editorial Jensen & Dalgaard i amb el suport de l’IRL. Abans de la seva sortida al mercat danès, el llibre ja ha estat ressenyat per Politiken, el diari de més nom del país, en una crítica que li atorga la màxima qualificació possible, un fet inusual i que situa l'obra en una excel·lent posició editorial.

+ info >>


Arts Visuals.  Nova York,  20/04/2017

Les ‘Constel·lacions’ de Miró i Calder, de costat a Nova York

La Pace Gallery i Acquavella Galleries presenten a Nova York la doble exposició Calder/Miró: Constellations, que ensenya, en diàleg, les sèries dels dos artistes que es van passar a conèixer sota el nom de Constel·lacions. Les exposicions, diferenciades però complementàries, il·luminen les sorprenents afinitats entre els dos artistes, que en el moment de crear la seva obra, durant la Segona Guerra Mundial, estaven separats per l’Atlàntic i no tenien possibilitat de comunicar-se.

+ info >>


Arts Visuals.  Kassel i Atenes,  12/04/2017

Documenta14 mostrarà l’obra de Roger Bernat i Daniel G. Andújar

L’Institut Ramon Llull i l’Institut Català d’Empreses Culturals col·laboren amb documenta 14, la mostra d’art contemporani més important del món, per presentar l’obra de Roger Bernat i Daniel G. Andújar a Kassel i a Atenes, on aquesta edició de l’esdeveniment es presenta per primera vegada. L’exposició es va inaugurar el 8 d’abril a Atenes, on es podrà veure fins el 16 de juliol, i després, entre el 10 de juny i el 17 de setembre, es presentarà a Kassel.

+ info >>


Música.  Europa,  12/05/2017

Manel s’estrena a França, Irlanda i Luxemburg dins la gira europea de ‘Jo competeixo’

Després d’acomiadar el 2016 amb la presència destacada de ‘Jo competeixo’ a les llistes de millors discos de l’any, Manel encaren una gira europea que, a partir del proper mes de maig, els portarà a Anglaterra, Irlanda, França, Suïssa, Luxemburg i Alemanya, amb un total de 10 actuacions. Escollit com a millor disc de pop per la revista Enderrock, el quart i darrer àlbum del grup serà editat per Warner Germany en paral·lel als cinc concerts que oferiran a Munic, Colònia, Hamburg, Berlín i Frankfurt.

+ info >>HIGHLIGHTS

>> Learning Catalan
>> Who is who
>> Grants
>> Virtual Office

If you cannot view the page correctly, take a look at the  website. Contact: info@llull.cat
Subscription form // Unsubscripction form

Twitter  Facebook  Spotify  Flickr  RSS  YouTube
The Institut Ramon Llull aims at projecting the Catalan language and their culture in all its forms, materials and means of expression. 
The Institut Ramon Llull is a consortium that comprises the Generalitat (Government of Catalonia) and the Barcelona City Council, and its mission is the promotion of Catalan language and culture abroad.

INSTITUT RAMON LLULL
Contacte
Avda. Diagonal, 373 
Palau del Baró de Quadras 
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00