Institut Ramon LLull

Sis estrelles per la traducció danesa d’Els Llibres d’A, de Josep Lluís Badal

Literatura.  Copenhaguen, 27/04/2017

L’obra de literatura infantil i juvenil Els Llibres d’A, de Josep Lluís Badal i il·lustrada per Zuzanna Celej, es publicarà properament a Dinamarca de la mà de l’editorial Jensen & Dalgaard i amb el suport de l’IRL. Abans de la seva sortida al mercat danès, el llibre ja ha estat ressenyat per Politiken, el diari de més nom del país, en una crítica que li atorga la màxima qualificació possible, un fet inusual i que situa l'obra en una excel·lent posició editorial.




La ressenya posa de manifest no només la qualitat de l’obra de Josep Lluís Badal, que a Catalunya ha gaudit d’una molt bona acceptació, sinó també el gran moment en què es troba la literatura infantil i juvenil catalana. La Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya, celebrada aquest mes d’abril amb Catalunya i les Illes Balears com a convidat d’honor, ha ajudat a consolidar l’espai de prestigi de la literatura infantil i juvenil en català a escala internacional.

Publicat l’any 2014 per La Galera, Els Llibres d’A és una novel·la infinita amb dotzenes i dotzenes de personatges inoblidables, des del Nen Iogurt i la Nena Vainilla fins al samurai cel·lista Miyamoto-Yoyo, la senyoreta Emily Dickinson o Ahab, el caçador de dracs. L’obra crea un univers captivador i genuí a partir de les aventures de dos germans, la Maia i en Mau, que un dia descobreixen, al pati del darrere de casa, una porta que els condueix a un bosc màgic.

Josep Lluís Badal  (Ripollet del Vallès, 1966) és llicenciat en Filologia Catalana, i actualment és professor de Llengua i Literatura. Va realitzar una curta aventura com a editor (Ed. Les Encantades), i ha publicat dos volums de narracions (La casa sense ombra i Mestres), una novel·la (El duel), i diversos reculls de poesia: O pedra, Cal·ligrafies, i blanc.

Pel que fa a la literatura infantil, ha publicat, fins ara, El pirata Gorgo, L'orquestra Ursina , el reconegut Els llibres d'A, i la sèrie Jan Plata, tots ells en català i castellà.

‘Els Llibres d’A’, de Josep Lluís Badal i amb il·lustracions de Zuzanna Celej, es publicarà a Dinamarca per l’editorial Jensen & Dalgaard

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"