Newsletter
ABRIL 2015 / CATALUNYA
48
Arts Visuals.  Xina,  18/03/2015
La Xina segueix posicionant-se com un país de gran interès estratègic en la projecció internacional de la cultura catalana. Des del 21 de març el Tianjin Art Museum acull la més gran retrospectiva de Josep M. Subirachs que s’ha fet a l’estranger des de la mort de l’artista. Aquesta mostra ve precedida de l’èxit de la participació de Barcelona com a ciutat convidada a la Beijing Desgin Week el setembre passat i la recent gira de l’Escolania de Montserrat pel país asiàtic.
Cultura.  Barcelona,  16/03/2015
Ja s’ha publicat al DOGC la convocatòria pública per optar als diferents ajuts que promou l’Institut Ramon Llull en els àmbits de Creació i Literatura i Pensament. S’han convocat diferents ajuts a la traducció i promoció de la literatura catalana i a la publicació i promoció de la literatura infantil i juvenil així com en l’àmbit de les arts escèniques, la música, les arts visuals i el cinema.
Literatura.  Nova York,  27/03/2015
Nova York acollirà el proper dia de Sant Jordi un homenatge d’alt nivell a Josep Pla, tot coincidint amb l’aparició de les traduccions a l’anglès de les seves obres El Quadern gris i Vida amarga (prevista per l'abril), totes dues a mans de Peter Bush.
Llengua.  Nova York,  26/03/2015
El programa de creació i traducció literària Word for Word, organitzat per la Universitat de Columbia de Nova York en col·laboració amb la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, culminarà els propers dies amb l’anada de dues estudiants del màster en Creació Literària de la UPF-IDEC a la ciutat nord-americana, on participaran en diverses activitats. La primera part de l’intercanvi cultural va tenir lloc a Barcelona, que va rebre dos estudiants de Columbia el passat mes de novembre. El programa compta amb el suport de l’Institut Ramon Llull i la Fundació Han Nefkens.
Literatura.  Estats Units,  04/04/2015
Maria Barbal emprèn una ruta per universitats nord-americanes aquest proper mes d’abril. La visita, entre els dies 4 i 14, s’emmarca dins del programa Escriptor de l’any, que té per objectiu divulgar la literatura catalana traduïda a l’anglès a Canadà i Estats Units, i en el qual col·labora l’Institut Ramon Llull. La primera cita de l’escriptora de Tremp serà al Hood College de Frederick, Maryland. Després farà estada a Nova York, a la NYU. Més tard es traslladarà a la Universitat de Missouri. Finalitzarà l’itinerari a Washington, a la Universitat de Georgetown.
Música.  Polònia | Àustria,  01/04/2015
Un any més, Jordi Savall ofereix una gira internacional de la mà de l’Institut Ramon Llull. A principis d’abril, el reconegut músic català oferirà tres concerts per Europa Central, acompanyat per les seves formacions La Capella Reial de Catalunya i Hespèrion XXI. En concret, té actuacions programades a Cracòvia (Polònia) i a Graz i Hall (Àustria). La gira també el portarà per altres països com els Estats Units, Alemanya, Itàlia o Brasil, on presentarà un repertori multicultural. L’any 2014, Savall va rebre la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya, en reconeixement de la seva trajectòria musical i la seva contribució a la cultura catalana.
Llengua.  Barcelona,  26/03/2015
L’edició d’enguany del concurs IRLats convocat per l’Institut Ramon Llull ja ha rebut els primers microcontes, que a partir d’ara es poden llegir a irlats.llull.cat. Els relats publicats tracten temes universals com l’amor, la mort, la solitud, la por, el procés d’escriptura i la inspiració. Els seus autors són estudiants de català de fora del domini lingüístic, procedents de països com Alemanya, Argentina, Espanya, els Estats Units, França, Romania, Rússia o Sèrbia. El període de participació es clourà el 10 de maig i els relats es podran votar del 12 al 24 del mateix mes.

INSTITUT RAMON LLULL
Contacte
Avda. Diagonal, 373
Palau del Baró de Quadras
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00

Patrocinadors
follow us
The Institut Ramon Llull aims at projecting the Catalan language and their culture in all its forms, materials and means of expression.
The Institut Ramon Llull is a consortium that comprises the Generalitat (Government of Catalonia) and the Barcelona City Council, and its mission is the promotion of Catalan language and culture abroad.

Generalitat de CatalunyaAjuntament de Barcelona
© Institut Ramon Llull. All rights reserved