Newsletter
JUNY 2014 / CATALUNYA
38
Arquitectura i disseny.  Venècia,  04/06/2014
Aquest dijous s’inaugurarà l’exposició “Arquitectures Empeltades, comissariada per Josep Torrents i Alegre, amb què l’Institut Ramon Llull presenta Catalunya a la 14ena Biennal d’Arquitectura de Venècia dins els Eventi Collaterali.
Llengua.  Massachusetts,  03/06/2014
La Universitat de Massachusetts oferirà un Minor en Estudis Catalans a partir del curs vinent. Aquesta universitat, on des de l’any 2006 s’imparteix un programa d’estudis en llengua i cultura catalanes amb el suport de l’Institut Ramon Llull, oferirà ara la possibilitat d’especialitzar-se en aquests estudis amb un Minor que constarà de 15 crèdits. 
Literatura.  Tòquio,  10/06/2014
Del 10 al 15 de juny la poetessa Montserrat Costas viatja a Tòquio per participar en diverses activitats, entre elles un recital de poesia basat en el seu nou llibre bilingüe català – japonès La murga. L’objectiu del viatge és promocionar l’obra al país en què es va originar i a més donar a conèixer al públic japonès la poesia oral que, actualment, viu un moment àlgid a Catalunya. A més,  realitzarà diverses xerrades i es trobarà amb poetes japoneses convertint la visita a Japó en un diàleg intercultural entre Catalunya i el país nipó.  
Llengua.  Barcelona,  22/05/2014
Aquest dijous 22 de maig s’obre el termini de presentació de sol·licituds per a la convocatòria de selecció de professorat d'estudis catalans a les universitats de fora del domini lingüístic. En total, es convoquen 16 places per a universitats d’Alemanya, França, EUA, Regne Unit, Espanya, Mèxic, Portugal i Israel, totes elles de la xarxa d'estudis catalans a l'exterior de l'Institut Ramon Llull. 
Arts escèniques.  Barcelona,  20/05/2014
El projecte Autopistes, que té com a objectiu construir i reforçar les xarxes de difusió dels espectacles de circ a Europa i Amèrica del Nord, ha obert dues noves convocatòries adreçades a artistes i companyies de circ.

 
Cultura.  Barcelona,  19/05/2014
El Patronat de la Fundació Ramon Llull es va reunir divendres a la seu de l’Institut Ramon Llull, al Palau del Baró de Quadras a Barcelona. A la reunió hi van participar Albert Esteve, ministre d’Educació i Cultura d’Andorra; Ferran Mascarell, conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Jaume Ciurana, Tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona; Montserrat Planelles, directora de Promoció Cultural i Política Lingüística d’Andorra; Jerôme Parilla, representant del Consell General dels Pirineus Orientals; Vicenç Villatoro, director de la Fundació Ramon Llull; Àlex Susanna, director de l’Institut Ramon Llull; Tomàs Ferrandis, president de la Xarxa de Ciutats Valencianes i alcalde de Xeresa i Jaume Alzamora, president de la Xarxa de municipis i entitats de les Illes Balears. 

INSTITUT RAMON LLULL
Contacte
Avda. Diagonal, 373
Palau del Baró de Quadras
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00

Patrocinadors
follow us
The Institut Ramon Llull aims at projecting the Catalan language and their culture in all its forms, materials and means of expression.
Tricentenari
The Institut Ramon Llull is a consortium that comprises the Generalitat (Government of Catalonia) and the Barcelona City Council, and its mission is the promotion of Catalan language and culture abroad.

Generalitat de CatalunyaAjuntament de Barcelona
© Institut Ramon Llull. All rights reserved