Institut Ramon LLull

Montserrat Costas presenta el seu últim llibre 'La Murga' al Japó

Literatura.  Tòquio, 10/06/2014

Del 10 al 15 de juny la poetessa Montserrat Costas viatja a Tòquio per participar en diverses activitats, entre elles un recital de poesia basat en el seu nou llibre bilingüe català – japonès La murga. L’objectiu del viatge és promocionar l’obra al país en què es va originar i a més donar a conèixer al públic japonès la poesia oral que, actualment, viu un moment àlgid a Catalunya. A més,  realitzarà diverses xerrades i es trobarà amb poetes japoneses convertint la visita a Japó en un diàleg intercultural entre Catalunya i el país nipó.  




La primera activitat del viatge consisteix en una xerrada a la Universitat de Hosei sobre poesia contemporània catalana i sobre la traducció de La murga. Ko Tazawa, traductor al japonès del llibre també participarà a la conversa. La murga és una obra publicada per Lapislàtzuli Editorial l’any passat i es presenta en català i japonès a la vegada. Per altra banda, el dia 12 de juny la poetessa oferirà un recital català - japonès sobre el llibre a l’Instituto Cervantes de Toquio acompanyada del poeta japonès Miki Yamada. A més, el 13 de juny Montserrat Costas serà a la TUFS (Tokyo University of Foreign Studies) on juntament amb la professora Raquel Vilà oferirà una classe sobre poetes catalans del s. XX.

Finalment, l’escriptora tancarà la gira japonesa amb una intervenció a la festa anual de la Japan Poets Association que es celebrarà el dia 15 de juny. Les dues universitats que visitarà en el seu viatge al Japó, la TUFS i la Universitat de Hosei ofereixen un programa d’estudis catalans gràcies a un conveni signat amb l’IRL. La Universitat d’Osaka també ofereix estudis de català però de manera independent.

Fins al moment Montserrat Costas ha presentat La murga en diversos festivals i cicles poètics de Catalunya tant en la versió catalana com en una versió japonesa acompanyada d’un poeta japonès. És autora de les obres poètiques: Poesia egocèntrica (Columna, 1997), L’amplitud dels angles (Servei de Publicacions de la UAB, 2003) i La murga (Lapislàtzuli Editorial, 2013). Ha estat la guanyadora del Premi Divendres Culturals de Cerdanyola del Vallès (1996) i Premi Vila de Martorell (1999).

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"