Newsletter
JUNY 2013 / BARCELONA / CATALUNYA
27
Arts Visuals.  Venècia,  29/05/2013
Aquest dimecres s'ha inaugurat el projecte 25%: Catalonia at Venice, una obra de nova producció de l'artista visual Francesc Torres i la cineasta Mercedes Álvarez, comissariat per Jordi Balló, que representa Catalunya a la 55a edició de la Biennal d'Art de Venècia. El projecte, organitzat per l'IRL en el marc dels Eventi Collaterali, ha estat inaugurat en un acte presidit pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i amb les intervencions del director de l'Institut Ramon Llull, Vicenç Villatoro; el director de Promoció de Sectors Culturals de l'ICUB, Llucià Homs; el comissari de l'exposició Jordi Balló; i el fotògraf Francesc Torres.
Arquitectura i disseny.  Barcelona,  07/06/2013
L'Institut Ramon Llull (IRL) ha convocat un concurs públic per escollir el comissari que haurà d'elaborar la proposta de participació de Catalunya a la 14a edició de la Biennal d'Arquitectura de Venècia, que tindrà lloc del 7 de juny al 23 de novembre de 2014. Aquesta serà la segona vegada que l'IRL impulsa la presència de Catalunya a la Biennal d'Arquitectura, després d'haver-hi presentat el projecte Vogadors comissariat per Jordi Badia i Félix Arranz el 2012 i integrat per nou obres de joves arquitectes catalans i balears, i arribarà després de la tercera participació a la Biennal d'Art que s'inaugura aquesta setmana. 
Literatura.  Barcelona,  31/05/2013
L'Institut Ramon Llull ha convidat un grup de cinc editors i quatre traductors suecs a Barcelona per tal que coneguin de primera mà la literatura i el sector editorial català. Aquesta iniciativa s'emmarca en les missions d'editors internacionals que l'Institut organitza des de fa uns anys. Enguany se centra en el país nòrdic i inclou també traductors amb la vista posada en la participació al setembre de l'any vinent de la literatura catalana a la Fira del Llibre de Göteborg, la més important dels països nòrdics. 
Literatura.  Alemanya,  30/05/2013
Des de 1997, cada any durant la conferència ICYB, els YoBos llibreters joves trien el Booksellers' International Book of the Year (BIBY).
Arts escèniques.  Salisbury,  23/05/2013
Aquest any Catalunya és la convidada especial del prestigiós Salisbury International Arts Festival, que s’inaugura el 24 de maig. Durant els setze dies que se celebra el festival, la ciutat britànica acollirà més de 25 propostes catalanes, que van des de l’actuació dels Castellers de Vilafranca fins a una petita mostra del Temps de Flors de Girona, passant per actuacions teatrals, musicals, de circ i projeccions cinematogràfiques, entre altres. Hem tingut l’ocasió de parlar amb Maria Bota, la directora del certamen. Va néixer al Regne Unit i sempre hi ha viscut, però el seu pare era català i és una gran admiradora de la nostra cultura. 
Literatura.  Barcelona,  24/05/2013
S’obre el termini per sol·licitar subvencions per a residències de traductors de la literatura catalana, per desplaçaments d’escriptors i traductors de llengua catalana i per a organitzar seminaris i activitats de reflexió. 

INSTITUT RAMON LLULL
Contacte
Diputació, 279 baixos
08007 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00

follow us
The Institut Ramon Llull aims at projecting the Catalan language and their culture in all its forms, materials and means of expression.
© Institut Ramon Llull. All rights reserved
The IRL forms part of the Fundació Ramon Llull, which was established by the Government of Andorra, the Ramon Llull Institute, General Council of the Eastern Pyrenees, the city of Alghero, and the group of Valencian Cities, and has its central offices in Andorra.