Barcelona
14/ 07/ 2005
Recital poètic xilè-català a l'espai Off the Records
L'activitat és un homenatge al fort lligam entre els poetes catalans i xilens
En el marc de la mostra Lugares como poemas. Creación catalana en Chile es realitzarà, a partir de les 20.30 hores del dijous 14 de juliol - al Cafè, Restaurant & Galeria Off The Records (Antonia López de Bell 0155) -, el recital Benvinguts, Concert/desconcert en la memòria, amb la presència d'Eulogio Dávalos i Enric Majó. Aquest recital és un homenatge al fort lligam entre els poetes catalans i xilens, una vivència de la nocturnidad que va ser especialment creativa els anys cinquanta i setanta. La música i el ritme els posarà el mestre Eulogio Dávalos amb les notes de la seva guitarra, mentre l'actor Enric Majó l'acompanyarà amb la seva veu en aquest repàs transversal per les àrees de la creació, la intel·ligència, la frivolitat, el compromís i el cosmopolitisme.

Benvinguts, Concert/desconcert en la memòria, s'emmarca en les vivències de l'exili que tant catalans com xilens van sofrir durant el segle passat. Durant el 2004 ambdós artistes van participar en els espectacles Neruda renace en España i Me gustas..., ambdós en homenatge al centenari del natalici del Premi Nobel de Literatura.

Enric Majó (Veu)

La seva intensa obra en l'àmbit teatral català i espanyol, l'ha dut a crear la seva pròpia companyia de teatre i a combinar la seva faceta d'actor amb la de director. Ha participat com actor en un gran número d'obres, destacant entre d'altres: Pel Davant i pel Darrera (Autor: Michael Frayn, Director: Alexander Herold); Noche de Guerra en el Museo del Prado (Autor: Rafael Alberti, Director: Ricard Salvat); Los puentes de Madison (Director: Miguel Narros, Novembre de 2002); Ronda de Mort a Sinera (Autor: Salvador Espriu-Ricard Salvat, Director: Ricard Salvat); Don Juan (Autor: Moliére, Director: Jean Pierre Miquel); Que Eros Eres (Autor Manuel Lagos, Director: N, Menéndez-I. Majó); El Mercader de Venècia (Autor: William Shakespeare, Director: Sergi Belbel); La Mort i la donzella (Autor: Ariel Dorfman, Director: Omar Grasso).

També ha treballat al cinema i a la televisió. Destaquen els seus treballs a la sèrie Goya (1985) i als films La rossa del bar (1986) i El somni d'Eivissa (2001). Com a director, escenògraf i/o productor de la seva companyia teatral, entre d'altres obres figuren: Setmana Santa (Autor: Salvador Espriu); Terra Baixa (Autor: Angel Guimerá); i Hamlet (Autor: William Shakespeare).

Eulogio Dávalos (Guitarra)

Nascut a Santiago de Chile, va iniciar els seus estudis musicals amb el seu pare, el director i pianista Eulogio Dávalos Román. Als 9 anys, va oferir el seu primer concert al Teatre Municipal de Santiago. La crítica de l'època el va qualificar com la revelació musical xilena. Ha realitzat centenars de concerts a teatres com el Carnegie Hall de Nova Cork, Wigmore Hall i Queen Elizabeth Hall de Londres, Palau de Congressos de Berlín, Teatre de l'Opera de Frankfurt, Palau de la Música de Barcelona, Museu de la Música d'Estocolm, Real Acadèmia de San Fernando, entre d'altres. Té un gran número d'enregistraments discogràfics i produccions per a la ràdio i la televisió.

Darrerament, ha efectuat concerts a festivals de Suècia, Itàlia, Argentina, Canadà, Holanda, Perú, Itàlia, Alemanya, Tunis, El Líban, Israel, El Marroc i Àustria. Té especial importància l'emotiu concert de la seva gira per Rússia, realitzat a la casa natal de P. I. Tchaikovsky. És fundador i director artístic del Festival Internacional de Guitarra de Chile. El seu darrer enregistrament duu per títol Concierto Latinoamericano, que va ser presentat per la Societat General d'Autors d'Espanya, on inclou la seva coneguda versió de la Cueca a Pablo Neruda.

Lugares como poemas

Lugares como poemas. Creación catalana en Chile, programa cultural organitzat per l'Institut Ramon Llull, reuneix una nodrida gamma d'esdeveniments que tindran com a eix la cultura catalana i especialment la figura de Joan Brossa, un dels artistes de l'avantguarda catalana més importants del segle XX. Exposicions, mostres literàries, un festival d'arts escèniques, un cicle de dramatúrgia i un altre de cinema, dansa, música, un taller de teatre, seminaris i conferències són part de les activitats que aproparan Catalunya a Xile.

 

anterior   Torna