PREMSA

Arquit. i disseny.  Barcelona,  16/06/2015

L’IRL convoca el concurs per escollir el projecte de comissariat que representarà Catalunya a la Biennal d’Arquitectura de Venècia 2016

L'Institut Ramon Llull (IRL) convoca un concurs públic per escollir el projecte de comissariat per a la participació de Catalunya a la 15a edició de la Biennal d'Arquitectura de Venècia de l’any que ve. Aquesta serà la tercera vegada que l'IRL impulsa la presència de Catalunya a la Biennal d'Arquitectura de Venècia.  

Grafting Architecture a la Biennal d'Arquitectura de Venècia 2014

Per a la presentació de projectes s'ha establert un marc conceptual que vol propiciar una reflexió que acosti els àmbits del  paisatge, l’arquitectura i l’espai urbà a través d’un conjunt de projectes i accions que posin de manifest una visió renovada de l’hàbitat contemporani.

Les propostes rebudes seran avaluades per un jurat independent format per:

PresidentaCarme Pinós, arquitecta d’àmplia trajectòria internacional i prestigi reconegut amb premis com el Premi Nacional d’Arquitetura i Espai Públic de la Generalitat de Catalunya (2008) i el Premi A.plus a la millor trajectòria professional (2008). Ha exercit la docència impartint classes a universitats d’arreu del món.

Vocals: Jordi Ros, arquitecte i director de l’ETSAB; Eva Prats, arquitecta; Lluís-Xavier Comeron, degà del COAC; Fernando Marzà, vocal de Cultura del COAC; i Damià Martínez, director de l’àrea de Creació de l’IRL.

El concurs es dividirà en tres fases. En primer lloc, la de Participació, en què fins les 12h del migdia de l'1 de juliol es podran presentar propostes, breument desenvolupades en un màxim de dos folis, per part de tots els professionals i empreses interessats que compleixin els requisits. En segon lloc, una fase d'Idees en què el jurat convidarà un màxim de tres participants seleccionats a fer un desenvolupament del projecte inicial. I finalment, la Contractació del projecte guanyador. El veredicte final del jurat es farà públic abans del 31 de juliol.

Podeu consultar les bases del concurs a

http://www.llull.cat/rec_docs_2015/venezia2016_N-BASES_CATALA.pdf

x01z16

El veredicte es farà públic abans del 31 de juliol