logo

Cicle de cinema català

torneu>>

Dijous, 9 de febrer
Lincoln Center Film Society
Walter Reade Theater

Pel·lícules a Catalunya: 1906 – 2006

Anguish / Angoixa

Bigas Luna, 1987; 93m

«Quan els crítics i al públic els queia la bava amb les tècniques postmodernes d' Scream , era interessant que ningú no fes referència a Angoixa de Bigas Luna, una entrada en el gènere immensament intel·ligent feta gairebé una dècada abans de la popular pel·lícula de Craven... Angoixa , sagnant, terrorífica, estranya i pertorbadora, és allà, amb Testigo Mudo , com el millor esglai fullejar de què la majoria dels espectadors mai no han sentit a parlar mai.» (Rod Armstrong, reel.com)

Bigas Luna, un dels maleïts permanents del cinema espanyol, ha modelat una pel·lícula de terror que aborda el tema més dur de tots: ¿per què la gent va a veure pel·lícules de terror? L'actor nord-americà Michael Lerner fa d'un noi de mamà curt de vista que treballa per a un oftalmòleg que el despatxa inesperadament. Incitat per la seva mare, emprèn la seva revenja contra un món de gent que hi veu amb claredat... ¿o és aquest l'argument de la pel·lícula de terror que vam veure la setmana passada? Donant voltes dins i fora de si mateix amb gràcia i enginy, Angoixa esgarrifa de sobres per agradar els admiradors del gènere mentre ofereix a tots els altres una reflexió sobre per què a la gent li agrada ser que l'espantin.

Dijous 9 de febrer, 14.00h i 21:30h; diumenge 12 de febrer, 19:30h

 

To Those Who Love / A los que aman

Isabel Coixet, 1998; 97m

La directora Isabel Coixet ha aconseguit mantenir una carrera florent a les dues bandes de l'Atlàntic: ha dirigit als Estats Units ( Things I Never Told You , My Life Without Me ) i també a la seva Espanya natal. Basada en una història d'Stendhal, A los que aman transcorre en el segle XVIII; durant una nit, un home vell explica un conte extraordinari a un jove fascinat. És la saga de la seva pròpia vida, una vida plena d'una gran passió; tot i que el narrador ha canviat moltes vegades de feina i de circumstàncies, mai no ha dubtat de l'amor que el consumeix per Matilde. Però ¿pot ser que una passió tan gran només existeixi en un estat de puresa i no consumació? Coixet crea aquí una pel·lícula d'època amb una sensibilitat molt moderna.

Dijous 9 de febrer, 16.00h; divendres 10 de febrer, 20:30h; dilluns 13 de febrer, 13.00h

 

 

© Institut Ramon Llull 2006 | Contacte | www.llull.com    
Amb la col·laboració de :