logo

Cicle de cinema català

torneu>>

Divendres, 10 de febrer
Lincoln Center Film Society
Walter Reade Theater

Pel·lícules a Catalunya: 1906 – 2006

Faust 5.0

Alex Ollé, Isidro Ortiz, Carlos Padrissa, 2001; 94m

El grup català La Fura dels Baus , el responsable d'una de les actuacions més excepcionals en el festival cultural que acompanyava els Jocs Olímpics de Barcelona del 1992, és àmpliament considerat una de les companyies de teatre més d'avantguarda d'Europa. Primer, van adaptar el Faust de Goethe per fer-ne una obra multimèdia i, després, una òpera; aquí el reimaginen com a pel·lícula. El Dr. Faust, un especialista en càncer de renom (Miquel Àngel Solà) va a un congrés de medicina que se celebra en una ciutat llunyana; quan hi arriba, Santos (Eduard Fernández) el va a buscar en taxi; Santos va ser pacient de Faust i afirma que anys enrere el bon metge li va salvar la vida, i ara Santos li voldria tornar el favor. Santos porta Faust a un món que hi ha a l'ombra del que veiem i dins del qual vivim, un lloc on la memòria i la por competeixen per guanyar espai amb la realitat sensual. L'extraordinària cinematografia (a càrrec de Pedro del Rey) banya les imatges amb riques cortines de color que donen un aire teatral a les moltes localitzacions de la pel·lícula. Una bona entrada en el món de cinema per a una companyia teatral de primer ordre.

Divendres 10 de febrer, 14.00h i 18:30h

 

 

 

Work in Progress / En construcción

José Luis Guerin, 2001; 125m

José Luis Guerín, un dels escassos cineastes experimentals amb obres que atreuen força públic, aquí ofereix un assaig visual deliciós de la transformació del «Barri Xino» de Barcelona -anomenat així perquè era prop dels molls des d'on els vaixells partien cap a l'Orient Llunyà. El Xino, conegut durant molt de temps pels seus cabarets poc il·luminats, els seus personatges pintorescos i els carrerons estrets, inevitablement va començar ser víctima de l'onada de «renovació urbana» que es va estendre per Barcelona pels volts dels Jocs Olímpic de 1992. Unint seqüències dels habitants de barri, dels obrers de la construcció enviats per demolir-lo i de visitants que esperen fer una última ullada d'història, a més a més de seqüències dels seus bons temps, que mostren el Barri Xino en els seus dies més notoris, Guerín ens guia en un viatge a un dels barris més llegendaris d'Espanya. Va rebre el Premi de la Crítica Internacional al Festival de Cinema de Sant Sebastià de l'any 2001.

Divendres 10 de febrer, 16.00h; dissabte 11 de febrer, 13.00h

 

 

 

To Those Who Love / A los que aman

Isabel Coixet, 1998; 97m

La directora Isabel Coixet ha aconseguit mantenir una carrera florent a les dues bandes de l'Atlàntic: ha dirigit als Estats Units ( Things I Never Told You , My Life Without Me ) i també a la seva Espanya natal. Basada en una història d'Stendhal, A los que aman transcorre en el segle XVIII; durant una nit, un home vell explica un conte extraordinari a un jove fascinat. És la saga de la seva pròpia vida, una vida plena d'una gran passió; tot i que el narrador ha canviat moltes vegades de feina i de circumstàncies, mai no ha dubtat de l'amor que el consumeix per Matilde. Però ¿pot ser que una passió tan gran només existeixi en un estat de puresa i no consumació? Coixet crea aquí una pel·lícula d'època amb una sensibilitat molt moderna.

Dijous 9 de febrer, 16.00 h; divendres 10 de febrer, 20:30h; dilluns 13 de febrer, 13.00 h

 

© Institut Ramon Llull 2006 | Contacte | www.llull.com    
Amb la col·laboració de :