logo

Baltasar Porcel

torneu>>

9 de febrer de 2006, 19.00h
Housing Works Bookstore Café
126 Crosby Street, NYC

Lectures de ficció catalana

Baltasar Porcel (Andratx, Mallorca, 1937) és una de les primeres figures de la literatura catalana del segle XX . És autor de novel·les i contes, de llibres de viatges, de proses narratives, d'articles d'opinió, d' entrevistes i d'obres de teatre. Columnista lúcid i polèmic a la premsa, amb la seva obra narrativa ha construït un món mediterrani, solar i tràgic, pletòric d'aventures i força estilística, en què destaca el denominat «Cicle d'Andratx». En ell mitifica al seu poble i articula una metàfora de la condició humana.

Ha obtingut, entre d'altres, els premis Josep Pla, Prudenci Bertrana, Sant Jordi, Ramon Llull i Boccaccio (Itàlia), i el 1995 va ser distingit als Estats Units com un dels autors de l'any per un jurat format pels crítics de Los Angeles Times, The Washington Post, The Chicago Tribune, Esquire, Publishers Weekly i The Village Voice.

Ha estat traduït a l'espanyol, a l'anglès, al francès, a l'alemany, a l'italià, al txec, a l'eslovac, al turc i al vietnamita. Entre les seves obres destaquen Els argonautes, Cavalls cap a la fosca, L'emperador o l'ull del vent i El cor del senglar, que va rebre el Premi Nacional de la Crítica 2000.

© Institut Ramon Llull 2006 | Contacte | www.llull.com    
Amb la col·laboració de :