logo

Joan Francesc Mira

torneu>>

Housing Works Bookshop
126 Crosby Street
19:00 h- 20:30 h

Lectures de ficció catalana

Joan Francesc Mira va néixer a València el desembre de 1939. Va passar la seva infància i adolescència, en plena postguerra, entre la ciutat i l'horta. Va estudiar Filosofia a la Universitat Gregoriana de Roma i a la Universitat de València, on es va doctorar el 1971. Ha estat durant molts anys catedràtic de grec. Ha practicat l'antropologia cultural a l'equip de Claude Lévi-Strauss a París, en el Consell Internacional de Ciències Socials de la Unesco i com a convidat a Princeton. Va crear el Museu d'Etnologia de València. Actualment desenvolupa la seva obra d'assagista en el camp de la reflexió antropològica, ja sigui sobre el futur de les societats tradicionals o sobre la teoria de la cultura i de la nació.

Simultàniament, s'ha dedicat a la creació literària en el camp de la narrativa, ofici que fa ja molts anys que ocupa tot el seu temps.

La ciutat de València i el seu entorn formen l'espai central de les seves narracions: un espai en transformació brutal, en conflicte intern, amb una difícil encaix entre un passat potent i un present conflictiu. Els seus personatges són amb freqüència persones una mica perdudes, fracassades en el xoc amb la realitat. Ha realitzat també alguna incursió en la novel·la històrica, centrant-se en el papa Alejandro VI Borja, i en la traducció de grans textos clàssics com la Divina Comèdia o el Nou testament com a obra literària.

Joan Francesc Mira no s'ha privat d'intervenir en la vida pública, com a membre i animador d'entitats cíviques, com a autor d'articles de premsa i de llibres de divulgació i com a participant actiu en la vida civil i política. Ha guanyat els premis més importants del seu país, incloent el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes.

© Institut Ramon Llull 2006 | Contacte | www.llull.com    
Amb la col·laboració de :