Imprimir

Leonora Milà

Música contemporània

MILÀ, Leonora
Zoom

Contacte

leonora@leonoramila.com

El Far Blau

Mercè, 5 1r 2a

08800 Vilanova i la Geltru

elfar@elfarblau.com

www.elfarblau.com

Enllaços

www.leonoramila.com/

Linkedin

http://www.accompositors....

(Leonora Milà, Vilanova i la Geltrú 1942)

Pianista i compositora. Filla d’un violoncel·lista de l’Orquestra Pau Casals i deixebla de Maria Canals, fou educada en l’escola pianística de Ricard Viñes i inicià una espectacular carrera com a nena prodigi del piano amb només set anys tocant el Concert en la major KV 488, de Mozart, al Palau de la Música Catalana.

Als tretze anys ja havia actuat als més prestigiosos auditoris de Suïssa, Alemanya i Anglaterra; el seu debut com a solista al Royal Albert Hall de Londres, amb la London Philharmonic Orchestra, va causar sensació. En la seva dilatada carrera concertística ha realitzat nombroses gires per Europa, Àsia i Amèrica, i ha enregistrat com a solista més de vint discs.

Com a compositora, busca un llenguatge eclèctic i brillant, de gran poder comunicatiu, aliè a les avantguardes i guiat per un sentit melòdic ferm i una força rítmica vibrant. Una de les seves partitures més representatives és el ballet Tirant Lo Blanc, op. 67, la versió coreogràfica en dos actes del qual s’estrenà el 1994 al Teatre Mussorgski de Sant Petersburg. Dos anys després, la mateixa companyia de dansa del teatre rus va estrenar l’obra al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Uns altres dos ballets, Drame à trois, op. 71 (1995) i La fugida del pintor Lee, op. 72 (1998), destaquen en un extens catàleg que supera les cent partitures per a piano, veu i piano, música de cambra, música simfònica i òpera.

Entre les seves peces més representatives es poden esmentar les col·leccions d’Havaneres i Epigramms, així com els seus quatre concerts per a piano i orquestra, el darrer dels quals –dedicat a la seva mestra Maria Canals– va ser estrenat, el novembre de 2012, a Vilanova i la Geltrú, al concert de presentació de la Camerata Eduard Toldrà, dirigida per Edmon Colomer, amb Albert Guinovart com a solista.

 

L'Institut Ramon Llull té com a finalitat la projecció exterior de la llengua catalana i de la cultura que s´hi expressa en totes les seves modalitats, matèries i mitjans d'expressió.
Generalitat de Catalunya
La Fundació Ramon Llull, està constituïda pel Govern d'Andorra, l'Institut Ramon Llull, el Consell General dels Pirineus Orientals, l'Alguer i la Xarxa de ciutats valencianes Ramon Llull, i té la seva seu a Andorra
Fundació Ramon Llull