logo

Divendres, 3 de juny, 20:00 hores
A l'entorn de Mercè Rodoreda
 
FNAC Callao
 


Mercè Ibarz

(1954) És escriptora. Exerceix de periodista des de fa trenta anys. Actualment és periodista cultural al diaro La Vanguardia (Barcelona). És també investigadora a la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona), on és professora associada al departament de Periodisme i de Comunicació Audiovisual. Imparteix cursos d'Art Contemporani i de Gèneres Documentals.

Les seves publicacions són de literatura ( A la ciutat en obres, 2002; La palmera de blat, 1995; La terra retirada, 1993, obres totes elles publicades a Quaderns Crema), així com l'asaig literari i d'arts visuals i la investigació cinematogràfica. Algunes de les seves obres estan traduïdes a l'espanyol i al francès.

La seva tesi de doctorat fou traduïda i publicada per la Universidad de Zaragoza: Buñuel documental. Tierra sin pan y su tiempo (Prensas Universitarias de Zaragoza, 1999). Una exposició sobre el mateix film de Buñuel va anar a càrrec seu a l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) amb el títol Tierra sin pan. Buñuel y los nuevos caminos de las vanguardias (1999 - 2000). Els seus estudis sobre Buñuel s'han publicat en català, espanyol, anglès i italià.

Aquest mes d'octubre ha publicat Mercè Rodoreda, exilio y deseo (Edicions Omega, a la col·lecció Vidas Literarias dirigida per Nuria Amat), primera biografia i estudi crític en llengua espanyola sobre la gran autora catalana.