Barcelona, 25,26 i 27 de juliol a CaixaFòrum
 logo
logo2


XX Jornades Internacionals per a Professors de Català

Ventura Pons

Ventura PonsDesprés d’una dècada com a director teatral, durant la qual va dirigir una vintena d’espectacles, va rodar la seva primera pel·lícula l’any 1977, Ocaña, retrat intermitent, seleccionada oficialment pel Festival de Cannes de 1978. Després de disset llargmetratges, quinze d¹ells produïts amb la seva companyia Els Films de la Rambla, S.A., fundada l’any 1.985, s’ha convertit en un dels directors més coneguts de Catalunya.

La seva obra es programa contínuament en els millors Festivals Internacionals, destacant la Berlinale, on ha aconseguit la seva presència consecutiva durant cinc anys, i a la vegada ha estat estrenada en nombrosos països. Ha estat homenatjat als Festivals de Bogotà, Tessalònica, Belgrad, Dijon i Luxemburg i han presentat retrospectives de la seva seva filmografia, entre d’altres, l’ICA (Institute of Contemporary Arts) de Londres, el Lincoln Center de Nova York, els Festivals de Cine de Buenos Aires, Varsòvia, Valdívia i d’Estambul, l’American Cinematheque de Los Angeles i les tres Cinemateques d’Israel; Jerusalem, Haifa i Tel-Aviv.

Ha estat Vice-President de l’Academia de las Artes y Ciencias Cinematográficas de España i actualment és conseller de la SGAE i patró de la Fundación Autor. Ha rebut el Premi Nacional de Cinema de la Generalitat de Catalunya, un Premi Ondas, el Premio Ciudad de Huesca i la Medalla de Oro al Mérito en las Bellas Artes.

© Institut Ramon Llull 2006 | Contacte | www.llull.com    
 Amb la col·laboració de: