Barcelona, 25,26 i 27 de juliol a CaixaFòrum
 logo
logo2


XX Jornades Internacionals per a Professors de Català

Amparo Devís Herraiz

Amparo DevisAmparo Devís Herraiz és llicenciada en Filologia Catalana i Filologia Italiana per la Universitat de València. Lectora de català de la Facultat de Llengua i Literatura Estrangeres de les Universitats de Bologna i Venècia, tot i que ha compaginat aquesta feina amb classes de llengua espanyola en aquestes universitats.

Ha realitzat traduccions literàries, tècniques i jurídiques i interpretacions per diferents organitzacions i empreses. Les seves principals línies de recerca són la fonètica experimental, la geolingüística i dialectologia i l’entonació. Actualment està duent a terme el seu doctorat a la Universitat de Pisa sobre la prosòdia i les interferències entonatives de L1 e L2.

Ha participat en congressos i col·loquis internacionals com ara: El Col.loqui europeu d’estudis catalans: La recepció de la literatura catalana a Europa a Montpellier l’any 2002, el XIX Col.loqui Germano-Català, el XXII Congresso dell’Associazione Ispanisti Italiani l’any 2004, la I Jornada de didàctica de la llengua catalana a Itàlia tenuta a Bologna l’any 2004 i el VIII Convegno internazionale dell'Associazione italiana di studi catalani a Nàpols l’any 2005.

Entre les seves publicacions cal destacar: “La prosa catalana contemporànea a Itàlia: anys 80 i 90”, Actes del Col.loqui europeu d’estudis catalans: La recepció de la literatura catalana a Europa (2004); “Ús i norma del català a l’Alguer”, Actes del XIX Col.loqui Germano-Català: Normes i identitats (2005) i "La percezione dell'accento straniero" ( www.filmod.unina.it/aisc/comunicazioni/Devis.pdf).

© Institut Ramon Llull 2006 | Contacte | www.llull.com    
 Amb la col·laboració de: