Cinc obres finalistes del Premi Ramon Llull

Palma,  31/01/2011

El dijous 3 de febrer, Editorial Planeta i la Fundació Ramon Llull concediran el Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull 2011, que en la seva 31a. edició organitza el Govern de les Illes Balears. L’acte tindrà lloc durant un sopar que se celebrarà a Palma. Amb una dotació econòmica de 90.000 euros per a l’obra guanyadora, el Premi Ramon Llull és el guardó més important de les lletres catalanes.

Per participar a l’edició actual s’han rebut un total de 67 obres originals i inèdites, de les quals se n’han seleccionat 5:

Orgia, La Perla del Carib (pseudònim)

“Sense títol”, Albert Alba (pseudònim)

Foc d’estiu, Ulises Blanchard (pseudònim)

Justícia de garrot, Anònim

L’ombra de Proteu, Plaerdemavida (pseudònim)

El Jurat d’aquesta XXXI edició del Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull el formen Leonello Brandolini (en representació d’Éditions Robert Laffont), Pere Gimferrer, Gabriel Janer Manila, Gemma Lienas, Damià Pons, Carles Pujol i Carme Riera.

L’obra guanyadora serà editada en català per Planeta i traduïda al castellà i al francès. En castellà la publicarà també Planeta i en francès la prestigiosa editorial Robert Laffont.

Tal com es va fer públic, en virtut de l’acord entre la Fundació Ramon Llull i Editorial Planeta per concedir conjuntament el Premi, cada any variarà el lloc on se celebrarà la concessió i els responsables de l’organització en seran Editorial Planeta i el govern d’aquell territori. Aquest any 2011 la celebració es durà a terme a Es Baluard, Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma, i  l’organització anirà a càrrec del Govern de les Illes Balears.

Com se sap, els patrons de la Fundació Ramon Llull són el Govern d’Andorra, la Generalitat de Catalunya i el Govern de les Illes Balears.  També hi prenen part el Consell General dels Pirineus Orientals, el síndic de l’Alguer i la Xarxa de Ciutats Valencianes Ramon Llull.

Al Premi Ramon Llull hi concorren tant obres de ficció (novel·les, narracions) com de no-ficció (assaigs, memòries, biografies, etc.) originals i inèdites.

En la darrera edició de 2010, l’obra guanyadora va ser Tenim un nom, de Vicenç Villatoro.

x02z14



 


Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Top