Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana

Logotip Fundacio Ramon Llull

Ordino,  09/11/2009

La Fundació Ramon Llull assumirà la representació institucional de la llengua catalana com a convidada d’honor a Expolangues 2010

El Patronat de la Fundació Ramon Llull s’ha reunit aquest dilluns al matí a la seu de l’organisme, al Museu de la Casa d’Areny-Plandolit, a Ordino (Andorra).  La reunió ha estat presidida pel cap de Govern d’Andorra, Jaume Bartumeu; el vicepresident del Govern de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, i el conseller de la Presidència del Govern de les Illes Balears, Albert Moragues. També hi ha participat el director de la Fundació i de l’Institut Ramon Llull (IRL), Josep Bargalló. La reunió ha servit per aprovar les activitats pel 2010, els comptes de l’exercici actual i els nous càrrecs dels membres del Patronat, després del canvi de govern al Principat d’Andorra.


Entre les activitats previstes per al 2010 destaca la participació a la Fira Expolangues 2010 de París, on la llengua catalana serà la convidada d’honor amb el lema "El català, la llengua de 10 milions d'europeus En aquest sentit, el vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha destacat la importància de l’esdeveniment, ja que “és el primer cop que ens podem presentar com un únic espai lingüístic i cultural”.  Josep-Lluís Carod-Rovira també ha recordat que en les darreres edicions Expolangues ha tingut com a convidats d’honor a la Unió Europea (2009), la República Popular de la Xina (2008), o la Federació Russa (2007). “Tenim un testimoni notable i és una enorme responsabilitat un cop superada amb nota alta la representació a la Fira de Frankfurt”.

Per la seva part el director de la Fundació i de l’IRL, Josep Bargalló, ha explicat que “Expolangues és una fira de productes lingüístics, que enguany ha tingut 25.000 visitants” i ha avançat que “en aquesta edició volem que les persones hi tinguin un pes molt important, per això potenciarem la vessant multimèdia”. Bargalló ha explicat també que a la reunió s’ha decidit que “l’IRL assumirà la part logística de la participació a Expolangues, mentre que la Fundació n’assumirà la representació institucional. Això vol dir que serà la primera vegada que en un fòrum internacional la llengua catalana hi serà representada al més alt nivell institucional possible, incloent-hi la presència d’un cap d’Estat”.

La reunió també ha servit per aprovar els nous estatuts de l’entitat per adaptar-la a la llei andorrana de fundacions 1/2008. En conseqüència, el president del Consell General dels Pirineus Orientals i el Síndic de la ciutat de l’Alguer, que van entrar a formar part de la Fundació Ramon Llull el passat 15 de gener, passen a tenir la condició de patrons nats. A més, també s’ha donat el vist-i-plau als nous càrrecs dels membres del patronat, després del canvi de govern al Principat d’Andorra.
 
A la reunió  de treball també hi han participat la ministra d’Educació i Cultura del Govern d’Andorra, Susanna Vela;  el president del Consell General dels Pirineus orientals, Christian Bourquin;  la secretària d’Estat de Cultura, Clara Vives; el president de la Xarxa de Ciutats Valencianes Ramon Llull i alcalde de Morella, Joaquim Puig; el vicesíndic de l’Alguer, Mario Conoci; el conseller d’Afers Catalans del Consell dels Pirineus Orientals, Marcel Mateu.

La Fundació Ramon Llull, constituïda el 31 de març de 2008, té entre els seus objectius intensificar l’estudi, la promoció i la defensa de la llengua i la cultura catalana; fomentar-ne la projecció exterior, i ajudar a impulsar les actuacions del Consorci de l’IRL que coincideixen amb els objectius de la Fundació.

x02z14

Andorra ha acollit la reunió anual de l’organisme, que ha aprovat el canvi d’estatuts per adaptar-se a la nova llei andorrana

Logos Institut Ramon Llull Generalitat de Catalunya Ajuntament de Barcelona Govern Andorra Consell Ciutats Valencianes Ciutats Balears L'Alguer