La Fundació Ramon Llull entrarà formar part d'Iberescena

Guanajuato,  11/10/2008

El director de la Fundació Ramon Llull, Josep Bargalló, ha anunciat avui que la Fundació entrarà a formar part del programa Iberescena de la Secretaría General Iberoamericana a través d'Andorra. Andorra, com a estat membre de la Secretaría, ja ha fet arribar la seva petició formal a Iberescena, en una carta signada pel cap de govern d'Andorra, Albert Pintat, que ho és també de la Fundació.

En la carta de petició s'hi especifica que la Fundació Ramon Llull ostentarà la representació d'Andorra en els òrgans de direcció i decisió d'Iberescena. Això suposarà entrar en un programa de cooperació econòmica per l'enfortiment i la integració de les arts escèniques de la regió iberoamericana, tant pel que fa a la coproducció com a l'intercanvi. També suposarà l'entrada de la llengua catalana en els programes desenvolupats per Iberescena en aquells projectes en els quals hi participi la Fundació Ramon Llull.

Donat que la Fundació està formada pel govern d'Andorra i l'Institut Ramon Llull, que a la vegada està integrat pels governs de Catalunya i les Illes Balears, les propostes de producció escènica i d'itinerància que es presentaran a Iberescena contindran la participació, tant creativa com tècnica, de professionals andorrans, catalans i balears.

La formalització d'aquest acord permetrà incrementar l'intercanvi entre l'escena catalana i l'escena iberoamericana. En paraules del director de l'IRL, "l'escena iberoamericana és un punt de referència i una necessitat per a l'escena catalana, ja que actualment fem moltes gires i és habitual que els festivals d'arts escèniques iberoamericans rebin grups catalans".

El director de la Fundació i de l'Institut Ramon Llull ha fet aquest anunci en el marc del III Trobada de Periodistes Culturals d'Iberoamèrica que es clou avui a Guanajuato tot coincidint amb la 36a edició del Festival Internacional Cervantino que té Catalunya com a convidada d'honor.

x02z14



 

Andorra, estat membre de la Secretaría General Iberoamericana, ja ha presentat la petició


Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Top