Catalunya i les Illes Balears, convidat d'honor a la 54a edició de la Fira del Llibre Infantil i Juvenil

slider image slider image slider image

BOLOGNA 2017

L'entramat cultural i professional dels territoris de parla catalana constitueix un estímul constant per a escriptors, il·lustradors, dissenyadors, traductors, editors, llibreters, docents, investigadors, crítics, agents literaris, bibliotecaris i gestors culturals.

Per donar visibilitat a aquesta potència del sector de la literatura infantil i juvenil, Catalunya i les Illes Balears es presenten a Bologna amb un programa que inclou més de quaranta activitats amb més de vuitanta participants.

La participació catalano-balear a la Fira del Llibre de Bolonya està encapçalada per l’Institut Ramon Llull consorci format pel Govern de la Generalitat de Catalunya, el Govern de les Illes Balears i l'Ajuntament de Barcelona.

A més, el programa compta amb la col·laboració del Govern d'Andorra, la Generalitat Valenciana, el Síndic de l'Alguer, l’Ajuntament de Vic, l’Associació d’Agències Literàries, l'Associació d'Editors en Llengua Catalana, l'Associació d'Escoles d'Il·lustració de Catalunya, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, l'Associació Il·lustra, l'Associació Professional d'Il·lustradors de Catalunya, Biblioteques de l'Ajuntament de Barcelona, Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, el Gremi d'Editors de Catalunya, el Gremi d'Editors de les Illes Balears, el Gremi de Llibreters de Catalunya l’Institut Català de les Empreses Culturals, Illenc i la Institució de les Lletres Catalanes.

#booksincatalan

Exposició a la fira: Sharing a Future

A l'espai central del recinte firal s'hi exposaran els treballs de 42 il·lustradors seleccionats per la comissària Paula Jarrin. L'exposició, dissenyada per l'arquitecta Clara Solà-Morales, s'ha concebut com una gran llibreria que sigui també un espai de repòs al bell mig de la fira.

Activitats a la fira

El programa d'activitats professionals a la Fira se centra en els quatre cafès que acolliran diverses converses i presentacions entre escriptors, il·lustradors, traductors i el sector digital. Per poder presentar un programa d'activitats més complet, també hi haurà activitat en altres espais del recinte firal.

Exposició a la ciutat: Vet aquí una vegada

Al claustre de l'Archigimnasio s'hi podran veure treballs dels il·lustradors i les il·lustradores que han obert camí i que compten amb una trajectòria ja ben consolidada. L'exposició també ha estat comissariada per Paula Jarrin i dissenyada per Clara Solà-Morales.

Activitats a la ciutat

Com a convidat d'honor, Catalunya i Balears tindran també presència per tota la ciutat. El Palazzo Isolani, l'Archiginnasio, la Biblioteca Salaborsa, el Teatre Testoni Raggazzi La Baracca, la Cineteca, Universitat Alma Mater i al Palazzo d'Accursio acolliran diverses activitats.

Un estand compartit

Per primer cop, un estand de 176 metres quadrats, ubicat al Hall 29, D22, acollirà editorials i institucions de tots els territoris de parla catalana. Sota el lema Books in Catalan, compartiran espai la Generalitat de Catalunya, el Govern Balear, La Generalitat Valenciana i més d'una quarentena d'editorials de tots aquest territoris.

Plànol de l'estand

On ens podeu trobar

Organitzadors

logo
Generalitat de Catalunya
Govern de les Illes Balears
Ajuntament de Barcelona
Bologna Children's Book Fair