Cicle de cinema català

 

Sant Petersburg – Dom Kino- Karavannaya, 12 – tel: 2370072

Moscou – MDM-KinoKomsomolski, 28 – tel: 9611806

 

 

El cinema català viu un moment de creativitat explosiva, recolzada en la tasca de les escoles de cinema creades en els últims deu anys, en l’estabilitat de la indústria productora local i en la resposta del públic local i internacional.

 

Els llargmetratges triats per a aquest cicle reflecteixen alhora la puixança dels joves directors catalans i la vigència dels directors més veterans de l’escena catalana, així com la diversitat de temes, estils i visions que atravessen la cinematografia catalana actual.

 

 

 

Comandante (2003)

director: Oliver Stone

 

Comandante és el resultat de més de 30 hores d’entrevistes i converses entre el director estadounidenc i Fidel Castro. Stone fa un retrat del dirigent cubà centrat en el seu aspecte més íntim, però que explica moltes claus de la realitat cubana.

 

Oliver Stone, director conegut mundialment per llargmetratges com Platoon o JFK, va presentar aquest polèmic documental el 2003, que va ser presentat al Festival de Sundance el mes de gener i a la secció Panorama del Festival de Berlín d’enguany.

 

Sant Petersburg

Dom Kino

dies: 24 de juny de 2003

hora: 16:00

adreça: c/ Karavannaya, 12

tel: 2370072

 

 

Las horas del día (2002)

director: Jaime Rosales

 

L’Abel mena una vida completament normal: viu amb la seva mare, treballa al negoci familiar, té nòvia i amics... però alterna la seva existència banal amb assassinats gratuïts de víctimes anònimes.

 

Amb la seva primera pel·lícula, protagonitzada Àlex Brendemühl, Jaime Rosales ha obtingut un ressò que molts joves realitzadors desitjarien: ve de guanyar el premi de la crítica en la secció de joves realitzadors de Cannes 2003.

 

Sant Petersburg

Dom Kino

dies: 24 de juny de 2003

hora: 18.00

adreça: c/ Karavannaya, 12

tel: 2370072

 

 

Moscou

MDM-Kino

dies: 2 de juliol de 2003 (inauguració)

hora: 20.00

adreça: Av. Komsomolski, 28

tel: 9611806

 

 

Cravan vs Cravan (2002)

director: Isaki Lacuesta

 

El 1918,  el poeta i boxejador Arthur Cravan desapareix al golf de Mèxic sense deixar rastre. Ara, un altre boxejador i artista, el director Frank Nicotra, inicia una investigació que el portarà rere les misterioses passes de Cravan des de Suïssa a Mèxic, passant per París, Londres i Barcelona (on va disputar un combat legendari contrea el campió dels pesos pesats Jack Johnson).

 

 

 

Isaki Lacuesta és un dels directors catalans actuals més prometedors, com demostra en aquest llargmetratge, el primer de la seva filmografia.

 

 

La pel·lícula s’exhibirà en els horaris i cinemes següents:

 

Moscou

MDM-Kino

dies: 1 de juliol de 2003

hora: 20.00

adreça: Av. Komsomolski, 28

tel: 9611806

 

 

 

Volverás (2002)

director: Antonio Chavarrías

 

Ignasi i Carles són germans, però fa sis anys que no es veuen. Quan un dia es troben per casualitat, Ignasi descobreix que Carles deu molts diners i l’ha abandonat la seva nòvia. En decidir ajudar-lo, Ignasi s’endinsarà dins el món arriscat i tenebrós de Carles, un món del qual no és fàcil sortir-se’n.

 

Protagonitzada per Tristán Ulloa i Unax Ugalde, aquesta pel•lícula sobre la confrontació de dos móns, un ple de seguretats i certeses i un altre de desordre i risc va afermar la brillant trajectòria professional d’Antonio Chavarrías, amb una filmografia polivalent com a guionista, director i productor.

 

 

Moscou

MDM-Kino

dies: 3 de juliol de 2003

hora: 19.30

adreça: Av. Komsomolski, 28

tel: 9611806

 

 

 

Food of Love (2001)

director: Ventura Pons

 

L’amor entre Paul, un jove estudiant de música, i Kennington, un músic consagrat, suposa un daltabaix emocional per a Paul i per a la seva mare, Pamela. Food of love és una història sobre l’amor, sobre dues persones senzilles que desperten a la complexitat de la vida.

 

Ventura Pons (és un dels directors més veterans de l’escena catalana, amb una filmografia que compta, des de la seva primera pel•lícula el 1978, amb més de 15 llargmetratges. Pons ha alternat amb èxit el drama i la comèdia, i ha experimentat amb la particular relació entre el teatre i el cinema. Amb aquesta adaptació d’una novel•la de David Leavitt, el director català va obtenir un dels seus grans èxits internacionals.

 

Moscou

MDM-Kino

dies: 4 de juliol de 2003

hora: 19.00

adreça: Av. Komsomolski, 28

tel: 9611806

 

 

Les mans buides (2002)

director: Marc Recha

 

La pel•lícula explica la història dels habitants d'un poble de la Catalunya Nord que veuen alterada la seva vida diària amb l'arribada d'un misteriós personatge que trobarà feina al taller del mecànic del poble. Entre ells i el seu entorn, una inesperada mort els afectarà més del que es pensen.

 

Marc Recha és, amb quatre pel•lícules al seu bagatge, un director personalíssim, amb una concepció de la narració cinematogràfica particularment atractiva i original, i un repartiment encapçalat per dos actors de referència: Eduardo Noriega i Olivier Gourmet.

 

Moscou

MDM-Kino

dies: 4 de juliol de 2003

hora: 21.10

adreça: Av. Komsomolski, 28

tel: 9611806