transparència
L'institut

Portal de la transparència

Podeu rebre informació de l'institut al mòbil o al vostre ordinador per mitja d'un agregador RSS

Àrea de Literatura i Pensament

L'Institut impulsa la publicació en altres llengües d'obres de literatura i de pensament originals en català, posant una atenció especial als clàssics, a través del suport als editors que publiquen obres traduïdes.

Fomenta la difusió exterior dels autors i les obres per tal d'incrementar-ne la visibilitat en el context literari internacional i la participació en intercanvis literaris i culturals, i organitza la presència de la literatura catalana a fires del llibre.

Dóna suport a la tasca dels traductors literaris del català per tal de contribuir a la qualitat de les traduccions, a la seva formació continuada i al reconeixement de la seva feina.

Facilita el diàleg i l'intercanvi entre assagistes i investigadors en llengua catalana i els seus interlocutors estrangers, per tal de fomentar la internacionalització del pensament i de la recerca.

Afavoreix la projecció internacional de les revistes de pensament i cultura en català a través de l'intercanvi amb les revistes homòlogues d'altres països.

AJUTS A LA TRADUCCIÓ

Ajuts per a la traducció a altres llengües d’obres de la literatura catalana, de no ficció i humanitats, destinats a les editorials que publiquen l’obra, per cobrir les despeses de traducció.

Destinataris: editorials.

Més info INFORMACIÓ

AJUTS A LA PROMOCIÓ DE LA LITERATURA CATALANA, NO FICCIÓ I HUMANITATS

Ajuts per a activitats de difusió exterior de la literatura catalana, no ficció i humanitats: participació en festivals literaris internacionals, activitats literàries dins de mostres culturals, presentacions i plans de promoció de noves traduccions, monogràfics en revistes culturals i trameses d’informació sobre autors.

Destinataris: entitats, editorials i agències literàries.

Més info INFORMACIÓ

AJUTS A LA MOBILITAT D'ESCRIPTORS I TRADUCTORS

Ajuts al desplaçament d’escriptors i de traductors perquè participin en activitats a l’exterior: actes de difusió de noves traduccions, festivals literaris, seminaris de traducció literària i presentació de ponències o conferències en universitats i/o en congressos acadèmics internacionals.

Destinataris: escriptors i traductors.

Més info INFORMACIÓ

RESIDÈNCIES DE TRADUCTORS LITERARIS

Ajuts a traductors amb encàrrec d’obra en curs per a estades de treball a Catalunya d’entre dues i sis setmanes.

Destinataris: traductors.

Més info INFORMACIÓ

AJUTS PER A L'ORGANITZACIÓ DE SEMINARIS I ACTIVITATS DE REFLEXIÓ

Ajuts destinats a les universitats del domini lingüístic del català per organitzar seminaris i activitats de reflexió en el camp de les humanitats i les ciències socials que se celebrin fora del domini lingüístic.

Destinataris: universitats i centres vinculats a les universitats de dins el domini lingüístic.

Patrocinadors dels projectes de l'IRL

L’Institut Ramon Llull

és un consorci integrat per la Generalitat de Catalunya, el Govern de les Illes Balears i l'Ajuntament de Barcelona que té com a finalitat la projecció i difusió exterior de la llengua i la cultura catalanes en totes les seves expressions.

Generalitat de CatalunyaGovern Illes BalearsAjuntament de Barcelona

Aquesta web utilitza galetes (cookies) pròpies i de tercers per oferir una millor navegació. Al navegar-hi l'usuari accepta l'ús que fem de les galetes. L'usuari pot evitar la generació de galetes i eliminar-les mitjançant les opcions del seu navegador. Bloquejar les galetes pot implicar que alguns dels serveis i opcions d'aquesta web no funcionin correctament.


Les galetes (cookies) són petits fragments de text que les webs envien als navegadors i que s'emmagatzemen al dispositiu de l'usuari, ordinadors, telèfons mòbils, tauletes, etc. Serveixen per millorar l'experiència d'ús de la web, ja que aquests arxius permeten que el lloc web recordi informació sobre la visita que ha fet l'usuari, com les opcions preferides o l'idioma. D'aquesta manera la web personalitza el seu contingut i es fa més àgil i útil per l'usuari.   

Al navegar per aquesta web l'usuari està acceptant que s'instal·lin galetes al seu dispositiu que ens permeten conèixer la següent informació:

Tipus de galetes 

Aquesta web utilitza galetes temporals de sessió i galetes permanents. Les galetes  de sessió únicament guarden dades mentre l'usuari accedeix a la web. Les galetes permanents emmagatzemen les dades al dispositiu perquè siguin accessibles en més d'una sessió.

Segons la finalitat de les dades obtingudes la web pot utilitzar:

Galetes tècniques

Les que permeten a l'usuari la navegació a través de la pàgina web i la utilització de les diferents opcions o serveis que conté. Per exemple, controlar el trànsit i la comunicació de dades, identificar la sessió, accedir a les parts web d'accés restringit, realitzar la sol·licitud d'inscripció o participació en un esdeveniment, utilitzar elements de seguretat durant la navegació i emmagatzemar continguts.

Galetes de personalització

Les que permeten a l'usuari accedir a la web amb algunes característiques de caràcter general que ja estan predefinides al seu dispositiu o que el mateix usuari defineixi. Per exemple, l'idioma, el tipus de navegador a través del qual accedeix a la web, el disseny de continguts seleccionat, la geolocalització del dispositiu o la configuració regional des d'on accedeix.

Galetes d'anàlisi estadística

Les que permeten realitzar el seguiment i l'anàlisi del comportament dels usuaris als llocs web. La informació recollida s'utilitza en el mesurament de l'activitat dels llocs web i per a l'elaboració de perfils de navegació dels usuaris, que permetrien millorar el servei.

Galetes de tercers

També es poden instal·lar galetes de tercers que gestionen i milloren els serveis oferts. Com per exemple, serveis d'estadístiques com Google Analytics.

Gestionar les galetes al meu navegador

L'usuari pot acceptar, bloquejar o eliminar les galetes instal·lades al seu equip mitjançant la configuració de les opcions del navegador del seu dispositiu.

Si es bloqueja l'ús de galetes al navegador és possible que alguns serveis o funcionalitats de la pàgina web no estiguin disponibles.