Institut Ramon LLull

Cercador

Barcelona i Berlín es donen la mà a ritme de jazz

Música.  Barcelona, 03/05/2019

El Festival de Jazz de Vic i els segells UnderPool i el segell alemany ShoeBill Music impulsen la ‘Marató 2019’, un projecte que consisteix en l’organització de dos concerts que es duran a terme aquest mes maig a les ciutats de Berlín i Vic. L’objectiu d’aquest intercanvi cultural és afavorir la presència internacional de l’escena del jazz català a la capital alemanya i el desenvolupament de sinergies entre ambdues ciutats. La iniciativa ha estat organitzada per l’Institut Ramon Llull amb la complicitat del Festival de Jazz de Vic i UnderPool.  
 “Berlín. Barcelona. Jazz Connection”

Els concerts a Berlín es duran a terme els dies 3 i 4 de maig a la sala Barton Fink situada al barri berlinès de Schoenberg. En aquestes dues jornades el públic berlinès tindrà l’oportunitat d’escoltar alguns dels projectes més destacats dels segells UnderPool i Shebill Music. A la sala Barton Fink abans i després dels concerts també es projectaran vídeos que fan referència a grups dels catàlegs d’aquests dos segells.

El programa serà el següent:

Divendres 3 de maig, 21 hores

- Marc Cuevas presenta Carta Blanca, un procés de creació on el quartet de Marc Cuevas s'ha endinsat en el món de l'electrònica sense deixar de banda el llenguatge del jazz i la música improvisada.

- Tilo Weber/Damir Bacikin Duo

Dissabte 4 de maig, 21 hores

- El guitarrista alemany Johannes Haage presenta el seu darrer disc Darwin’s Blues. S’hi poden escoltar diferents estètiques que són el punt de partida d’aquests tres músics per emprendre el seu particular viatge musical.

- Jaume Llombart Solo. Encarregat d’encapçalar una nova col·lecció titulada SOLO, dedicada a solos instrumentals.  

- Sergi Felipe & Whisper Songs. Presenten el seu tercer treball discogràfic Last Whisper. Un recull d’originals escrits per Sergi Felipe on aquest quintet s’endinsa en el jazz contemporani.

La sala Barton Fink (antiga KOB) és un espai de referència a Berlín, amb una capacitat d’entre 120 i 150 persones, organitza de forma regular concerts i projeccions de cinema així com trobades, xerrades i sessions de debat sobre temes socials i culturals d’actualitat. La sala és un punt de trobada en un barri que des dels anys 90 ha estat nucli de la vida cultural i alternativa de la capital alemanya.

“Barcelona. Berlín. Jazz Connection”

El Festival de jazz de Vic és un projecte consolidat que aquest any arriba a la seva 21a edició. Al llarg de la seva trajectòria, han passat pel festival més de 65.000 espectadors que han pogut gaudir de 270 actuacions d’artistes de 15 països en 5 escenaris repartits per tota la ciutat de Vic. La direcció artística d’aquest festival fa anys que aposta clarament en la seva programació per les noves tendències del jazz i la música improvisada i en seves diferents edicions hem pogut gaudir tan de projectes internacionals com de propostes provinents del nostre territori. Els grups que hi actuaran seran:

Dissabte 11 de maig, 17 hores

- Marc Cuevas – Carta Blanca

- Johannes Haage Trio.

- Roger Mas Trio. El pianista Roger Mas presentarà en directe The Call from the past, un disc editat recentment on Mas es retroba amb els seus antics companys Tom Warburton i Marc Ayza.

- Sergi Felipe & Whisper Songs. Presenten el seu tercer treball discogràfic Last Whisper. Un recull d’originals escrits per Sergi Felipe on aquest quintet s’endinsa en el jazz contemporani.

El segell UnderPool amb l’epicentre a la ciutat de Barcelona ha esdevingut els darrers anys un dels agitadors de la nova escena del jazz de caràcter contemporani. Aquest segell ha editat nombrosos treballs discogràfics d’una generació de músics de gran talent que formen part d’una nova escena, excepcionalment productiva i inquieta que s’ha guanyat el reconeixement de la crítica i del públic.

Shoebill és un segell discogràfic independent amb seu a Berlín, fundat el 2006 per Johannes Haage, Philipp Gropper, Christian Lillinger, Roland Schulz i Sebastian Sternberg.

Els dos segells discogràfics treballen amb l'objectiu de fer accessibles al públic nous projectes de jazz i projectes de música improvisada.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"