Institut Ramon LLull

Cercador

L’esperit mediterrani de les Illes Balears desembarca a Buenos Aires amb el cicle musical Mapa Sonoro

Música.  BUENOS AIRES, 17/10/2018

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears i l'Institut Ramon Llull organitzen el cicle musical i d'arts visuals Mapa Sonoro. Baleares en Buenos Aires en col·laboració amb diversos equipaments de la ciutat, com Niceto Club, Usina del Arte i el Centro Cultural Recoleta. La mostra servirà per portar a l'altra banda de l'Atlàntic la creació cultural balear més diversa i contemporània.
Dins de Mapa Sonoro, que s'estendrà del 17 al 27 d'octubre, 20 artistes i formacions musicals formaran part d'un programa cultural que té com a objectiu introduir l'escena musical actual de les Illes Balears en el circuit estable de la ciutat, així com consolidar un diàleg musical entre Buenos Aires i la cultura catalana.

Des de la seva inauguració al juliol de 1998, Niceto Club es va perfilar com el referent musical per excel·lència capaç de reunir estils, artistes i públics diversos. Durant dues nits consecutives, el 17 i el 18 d'octubre, artistes locals dialogaran amb músics vinguts especialment per a l'ocasió. El dia 17 el programa girarà al voltant de l'escena indie-rock amb un cartell compartit amb grups de les Illes Balears (Jansky, Saïm i Papa Topo), el grup de Mendoza Mi Amigo Invencible, el grup de La Pampa Los Siberianos i el grup de Corrientes Mencho. El dia 18 la sala va programar una nit monogràfica d'electrònica amb els DJs balears Angel Linde i Alfredo Fiorito, a més dels argentins Ibiza Pareo.

La Usina del Arte és un dels principals Espais Culturals del Govern de la Ciutat de Buenos Aires i el centre neuràlgic i emocional del Districte de les Arts. Hi conviuen diverses expressions: música, arts visuals, gastronomia, tallers i programació per a tota la família. Entre els dies 21 i el 27 d'octubre està previst un concert familiar de Fada Despistada, un concert de música clàssica a càrrec de Lina Tur i Alba Ventura, una trobada amb la clàssica i el jazz de la mà de Marco Mezquida i actuacions de Joana Gomila i Laia Vallès i d'Anna Ferrer.

El Centro Cultural Recoleta és un espai multidisciplinari i símbol de la cultura argentina des de fa més de 30 anys. Com a laboratori creatiu és el lloc ideal per descobrir les últimes expressions creatives de la ciutat. El 20 d'octubre El Recoleta acollirà una sessió monogràfica de muralistes argentines i balears. Fátima de Juan i Aida Miró són les muralistes illenques participants, mentre que Georgina Ciotti i Sofia Mele seran les representants argentines. Jansky i la música local Sol del Río acompanyaran amb la seva música la sessió de live painting.

Per augmentar les sinergies artístiques entre els dos territoris, es va articular un intercanvi de grups balears i de l'Argentina. A més del desembarcament d'artistes balears durant els dies de Mapa Sonoro, es va convidar a l'artista argentí Mariano Di Cesare, líder de la banda Mi Amigo Invencible, a Fira B!, el mercat professional de música i arts escèniques de les Balears, que va tenir lloc del 27 al 30 de setembre.

NICETO CLUB

17/10. De 20 a 24h. Lado A. Papa Topo, Jansky, Saïm, Mi Amigo Invencible, Mencho, Los Siberianos.

18/10. De 22 h a 4am. Lado B. DJ Alfredo Fiorito, DJ Angel Linde, Ibiza Pareo.

Entrada anticipada a la taquilla de Niceto Club, Niceto Bar i Ticketekar.

CENTRO CULTURAL RECOLETA

20/10. De 19 h a 22h Terrassa. Fátima de Juan, Aida Miró, Georgina Ciotti, Sofia Mele, Jansky, Sol del Río.

Entrada gratuïta, aforament limitat.

USINA DEL ARTE

20/10. 15 h. Auditori. Fada Despistada.

21/10. 11 h. Sala de Cambra. Lina Tur y Alba Ventura.

21/10. 20 h. Sala de Cambra Marco Mezquida.

27/10. 20h Sala de Cambra. Anna Ferrer + Joana Gomila i Laia Vallés.

Entrada gratuïta. S’entregaran fins a 2 per persona des de 2 hores abans de l’esdeveniment fins a esgotar la capacitat de la sala.

Més informació a http://mapasonoro.llull.cat

 

El cicle musical aplegarà més de 20 artistes i creadores de les Illes Balears en tres de les sales més prestigioses de la ciutat.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"