Institut Ramon LLull

Cercador

Iolanda Batallé, nova directora de l’Institut Ramon Llull

Cultura.  BARCELONA, 26/09/2018

La Junta Rectora de l’Institut Ramon Llull, celebrada avui dimecres 26 de setembre, ha nomenat Iolanda Batallé com a nova directora de l’Institut Ramon Llull. L'escriptora i editora substituirà Manuel Forcano, que ha ocupat el càrrec dos anys i mig. 
Han participat a la Junta Rectora de l’IRL: Quim Torra, president de la Generalitat de Catalunya com a president;  Fanny Tur, consellera de Cultura, Participació i Esports del Govern Balear; Jaume Asens, tercer tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Barcelona; Laura Borràs, consellera de Cultura;  Natàlia Mas, secretària d’Acció Exterior i de la Unió Europea; Maria Dolors Portús, secretaria general de Cultura; Àngels Ponsa, directora general de Cooperació Cultural; Ester Franquesa; directora general de Política Lingüística; Josep Pallarés,, director general d’Universitats; Guillem J. Fullana, secretari general de Cultura del Govern Balear; Esteve Caramés, director de Promoció deSectrors Culturals de l’Ajuntament de Barcelona; Joandomènec Ros, president de l’Institut d’Estudis Catalans; Mariàngela Villalonga, vicepresidenta de la mateixa institució; Xavier Gil, vicepresident tercer de la Xarxa Vives d’Universitats; Isabel Clara – Simó, degana de la Institució de les Lletres Catalanes; Manuel Forcano, director de l’Institut Ramon Llull; Maria Isabel Buldó, secretària de la Junta Rectora i Josep Marcé, gerent de l’IRL. A la reunió també ha assistit, Iolanda Batallé, nova directora de l’IRL. 

Iolanda Batallé, escriptora i editora.

Nascuda a Barcelona el 1971, és Llicenciada en Filologia Anglesa (Universitat de Barcelona i Universitat de Southampton) i té un MBA per ESADE i la Universitat de Berkeley. Ha realitzat diverses estades en centres d’estudis estrangers com la Universitat de de Niça o la de Braga.

Des del 1990 col·labora en diversos mitjans de comunicació com ara El Observador, Diari de Girona, COM Ràdio o RAC 1. Ha estat editora i cap de premsa de Random House Mondadori (fins al 2009).

Des del 2009 és directora editorial dels segells Bridge i Galera del grup Enciclopèdia. Batallé també és editora i fundadora de :Rata i Catedral, del mateix grup editorial.

Batallé també és professora del Màster d’Edició de la UPF (des de 2008)  i del Màster de Creació Literària de la mateixa universitat (des del 2016). Prèviament havia estat professora de literatura espanyola i llatinoamericana a Califòrnia.

Com a escriptora ha publicat el 2009 la novel·la La memòria de les formigues, i el 2011, el recull de contes El límit exacte dels nostres cossos. L’any 2013 va obtenir el premi de novel·la Prudenci Bertrana per Faré tot el que tu vulguis.

La Junta Rectora de l’IRL ha aprovat avui dimecres el canvi de direcció

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"