Institut Ramon LLull

Cercador

Catalunya i les Balears, protagonistes del festival de teatre infantil i juvenil Momix 2017

Escèniques.  Kingersheim, 17/01/2017

El festival de teatre infantil i juvenil Momix –que celebra la seva 26ena edició del 26 de gener al 5 de febrer a Kingersheim, al nord-est de França– presenta enguany Momix à la Catalane. Momix ha inclòs al seu programa cinc espectacles catalans que constitueixen, per primera vegada, un focus dedicat a la creació artística d’un territori geogràfic. Es tracta d’una finestra concebuda com un aparador per donar visibilitat internacional a les companyies catalanes i balears i per promoure la internacionalització del teatre infantil i juvenil.
Momix à la Catalane vol ser també una mostra de les diferents sensibilitats i imaginaris que van des del despertar sensorial per als més petits que proposa Ponten Pie a Loo fins la reflexió sobre el compromís cívic que planteja FFF Roger Bernat amb Pendiente de voto; de la invitació a un viatge fantàstic de Farrés Brothers amb Tripula als increïbles descobriments d’Escarlata Circus a Cor Roc passant per la recreació de contes tradicionals de La Baldufa a Pinocchio.

El programa artístic es complementa amb una delegació de festivals referents del sector del teatre infantil i juvenil de Catalunya i les Illes Balears que es presentaran davant dels professionals internacionals assistents a Momix. Representants dels festivals El més petit de tots, la Mostra d’Igualada, la Fira de titelles de Lleida, la Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears, el Festival Internacional de Teatre de Teresetes de Palma de Mallorca i Món Llibre de Barcelona viatjaran a Kingersheim per presentar els seus projectes dins el Momix 2017 per tal d’aconseguir una millor articulació dels agents catalans del sector amb els seus homòlegs internacionals. També la companyia balear Corcada Teatre forma part de la delegació, i presentarà el seu projecte Matar el Monstre en el marc de les activitats  professionals.

Exposicions d’il·lustradors

A les actuacions de les cinc companyies i la presentació dels festivals s’hi afegeix l’exposició dels il·lustradors Laia Bedós i Victor Escandell, que ensenyaran el seu treball a la Bibliothèque centrale de Mulhouse del 26 de gener al 4 de març, així com també una mostra de l’obra de Nívola Uyà, que es podrà veure durant els dies del festival a La Passerelle de Rixheim.

Aquestes dues exposicions d’il·lustradors a Momix són una prèvia de la participació a la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya, que tindrà Catalunya i les Illes Balears com a convidat d’honor.

El festival Momix ha esdevingut una cita important del calendari teatral infantil i juvenil a França. És àmpliament reconegut per professionals i crítica tant per la diversitat de la seva programació, que inclou una notable presència internacional, com per la gran assistència de programadors francesos i internacionals que desperta. Cada any aplega entre 30 i 40 companyies nacionals i internacionals, que representen gairebé 150 espectacles davant d’unes 20.000 persones entre públic familiar intergeneracional i sessions escolars.

L’Institut Ramon Llull, consorci integrat pels governs de Catalunya i les Illes Balears i l’Ajuntament de Barcelona per a la projecció internacional de la cultura catalana, i l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), organisme de la Generalitat de Catalunya responsable del desenvolupament de mercats i de promoció internacional per a les empreses culturals catalanes mitjançant la marca Catalan Arts, organisme de la Generalitat de Catalunya responsable del desenvolupament dels mercats internacionals per a les empreses culturals catalanes, col·laboren durant aquest primer semestre del 2017 en aquests  grans esdeveniments adreçats al públic infantil i juvenil des de diferents disciplines: Momix i la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya. 

Consulteu el programa complet de Momix 2017 aquí.

El focus ‘Momix à la catalane’ inclou la programació de cinc companyies i tres exposicions d’il·lustradors, i la presentació de sis festivals catalans i balears a França

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"