Institut Ramon LLull

Cercador

L’Institut Ramon Llull i el FC Barcelona organitzen una jornada cultural a la Universitat de Glasgow

Cultura.  Glasgow, 23/11/2016

L’Institut Ramon Llull i el FC Barcelona, conjuntament amb l’Escola de Llengües i Cultures Modernes de la Universitat de Glasgow, han organitzat una jornada cultural que tindrà lloc aquest dimecres al matí sota el títol “Barça. Sports, Values and Identity”. L’acte se celebrarà al Senate Room Theatre de la Universitat de Glasgow tot coincidint amb el partit de Champions que disputarà el club blaugrana contra el Celtic el mateix dimecres. 
L’acte començarà amb unes paraules de benvinguda de Michael Syrotinsky, director de l’Escola de Llengües i Cultures Modernes i el gerent de l’Institut Ramon Llull, Josep Marcé. Seguidament, tindrà lloc la taula rodona a l’entorn del títol “Barça. Sports, Values and Identity” que serà moderada pel cap de redacció del diari The Herald, David Leask.

Xavier Vilajoana, membre de la Junta Directiva del FC Barcelona conversarà amb el professor de la Universitat de Glasgow Raymond Boyle sobre la relació entre esport i cultura i especialment sobre l’efecte de l’esport en la construcció de valors i identitats.

Aquest acte s’emmarca dins el conveni signat el setembre del 2012 entre el club blaugrana i l’Institut Ramon Llull per promoure la cultura catalana al món i forma part del programa internacional del Barça “Sport meets culture”, que té com a objectiu, per una banda, intensificar la col·laboració entre ambdues institucions promovent un programa específic d’activitats culturals en l’àmbit internacional i, per una altra, oferir al FC Barcelona una plataforma internacional per promoure la cultura catalana a través de l’esport, tot refermant els vincles entre els valors de l’esport i els de la cultura. En el marc del programa esmentat es pretén, a més, aprofitar el caràcter de l’Institut com a ambaixador de la llengua i la cultura catalanes per tal de proporcionar assessorament internacional al FC Barcelona en matèria cultural.

Amb el conveni que van signar el 2012, l’IRL i el FC Barcelona es proposa coordinar les potencialitats de totes dues institucions com a ambaixadors de la llengua i la cultura catalana i dels valors de la cultura vinculada a l’esport i a la catalanitat. Hi ha unes 150 universitats de tot el món que ofereixen estudis catalans. Des de l’inici de la col·laboració s’han organitzat diferents jornades a l’estranger sobre el Barça i la cultura catalana a la Universitat de Glasgow (2012), a la Universitat de Sorbonne Nouvelle París III i a la Universitat d’Amsterdam (2013) i a la Universitat de Manchester (2014).

També a conseqüència d’aquest acord, el FC Barcelona va estar present a la prestigiosa Fira del Llibre de Varsòvia al mes de maig d’aquest any, on es va veure la projecció del documental ‘Josep Suñol, un crit valent’, sobre la figura del president del Club assassinat el 1936, i el vicepresident Vilarrubí va participar en una taula rodona sobre futbol i literatura, que va introduir el director de l’Institut Ramon Llull, Manuel Forcano. A més, coincidint amb aquesta Fira, el Barça va organitzar una activitat dirigida als joves de l’FCBEscola de Varsòvia per ressaltar els valors de l’esport i la cultura. 

En el marc del partit de Champions contra el Celtic

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"