Institut Ramon LLull

Cercador

Neix Creamap, el mapa interactiu de la cultura catalana al món

Cultura.  Barcelona, 17/07/2015

Ja és possible veure d’un sol cop d’ull tot allò que s’esdevé al món de la mà de creadors catalans. Amb aquesta idea neix Creamap, un portal desenvolupat per l’Institut Ramon Llull que permet geolocalitzar totes aquelles activitats vinculades a la cultura catalana que tenen lloc a l’exterior. 
Partint del mapamundi, Creamap ubica cada activitat cultural amb una icona específica que la identifica amb la categoria artística a la que pertany. Si ens situem sobre les icones se’ns mostra l’autor i el títol de l’esdeveniment. A data d’avui, s’hi recullen un miler d’activitats. Actualment hi consten només aquelles de les quals té constància l’IRL, però el portal neix obert a les aportacions de tots aquells qui vulguin ser-hi presents. La informació es pot fer arribar al correu creamap@llull.cat però en els propers dies s’activarà també una eina per tal que programadors, agents, universitats, institucions culturals, entre altres, puguin registrar-se i aportar nous esdeveniments al Creamap.

Depenent de la proximitat física dels esdeveniments i del nivell de zoom del mapa, les icones es presenten agrupades en un clúster que indica amb un número quantes activitats conté. Els clústers desapareixen en augmentar el grau de zoom, quan les activitats que en formen part estan prou separades com per mostrar-se individualment.

Quan trobem diferents activitats solapades –compartint espai i coincidint en el temps– unes icones tapen a les altres. Per evitar que en perdem alguna s’activa una opció que ens permet veure totes les activitats exposades en espiral un cop cliquem sobre la icona superior, d’aquesta manera podem escollir la que ens interessa. 

Les cerques en el mapa es poden filtrar per país, categoria i dates, també hi ha la possibilitat d’introduir en el cercador el nom de l’artista, de l’espectacle o de l’esdeveniment que es vol buscar. Per defecte la plana d’inici ens mostra el mapa amb les activitats destacades i més pròximes a la data actual.

El mapa es completa amb un llistat de les activitats individuals. En aquest llistat apareixeran el mateixos resultats que es mostren al mapa.  El mode de visualització dels llistats es pot modificar: podem optar pel format mosaic o per estructurar-lo en files. Després de fer una cerca podem escollir la manera en la que ordenem els resultats (data, creador, categoria). Tots els llistats es poden imprimir des de la versió d’escriptori del Creamap.

El Creamap és una eina amb un disseny gràfic adaptable que permet ser consultada amb facilitat des de qualsevol dispositiu: PC, tablets i telèfons mòbils intel·ligents.

L’eina, desenvolupada per l’IRL, vol recollir totes les manifestacions culturals catalanes a l’exterior 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"