Institut Ramon LLull

Cercador

L’Institut Ramon Llull acull el taller presencial del Curs d’especialització en estudis catalans: traducció literària

Llengua.  Barcelona, 02/07/2015

Del 6 al 10 de juliol el Palau del Baró de Quadras, seu de l’Institut Ramon Llull, acollirà les sessions presencials de la primera edició del Curs d’especialització en estudis catalans: traducció literària. El programa és una iniciativa de l’Institut Ramon Llull i compta amb la col·laboració amb la Universitat de Vic–Universitat Central de Catalunya i la Universitat Oberta de Catalunya. L’objectiu del curs és fomentar la formació de traductors literaris del català a l’anglès i ampliar la xarxa actual de traductors literaris en llengua catalana. 
El curs reuneix 10 estudiants de les universitats més prestigioses del Regne Unit i EUA com ara Stanford, Harvard, Columbia o la Queen Mary de Londres. Quan es va obrir el curs es van rebre trenta sol·licituds per a les 10 places disponibles, de manera que la selecció fou complicada i alhora rigorosa i això fa que el nivell sigui extraordinàriament alt. Ara, les 10 estudiants es trobaran a Barcelona per posar en context els coneixements que han adquirit en el primer mòdul del curs, que s’ha desenvolupat en línia des del febrer fins al maig. El programa inclou un taller de traducció literària català-anglès, impartit pel professor de Traducció i Interpretació de la UVic-UCC Ronald Puppo i es complementa amb sessions pràctiques de recursos per a la traducció i visites a agències literàries i editorials.

Aquesta activitat s’emmarca en la doble línia d’actuació de l’Institut Ramon Llull de potenciar els estudis de llengua i cultura catalanes a les universitats de l’exterior i alhora de formar traductors en literatura catalana. El fet que l’anglès sigui la llengua que compta amb un mercat més ampli dins del sector editorial internacional fa que la traducció a l’anglès d’obres de la literatura catalana sigui doblement estratègica, tant per la seva forta capacitat de difusió com perquè fa de pont entre la literatura catalana i altres llengües.

El programa combina formació tant en llengua catalana i aspectes culturals com en teoria i pràctica de la traducció literària. 

L’objectiu del curs és fomentar la formació de traductors literaris del català a l’anglès i ampliar la xarxa actual de traductors literaris en llengua catalana. 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"