Albert Morales ha afirmat que el gran repte és “encisar els nostres estudiants i també els que seran futurs estudiants de català a l’estranger”. En aquest sentit creu que “les marques Barcelona i Barça són un bon vehicle per fer atractiva la llengua i la cultura catalanes al món”. Pel que fa a l’experiència personal, Morales va explicar que es considera “un docent 2.0: utilitzo sovint les eines digitals i les xarxes socials com a instruments pedagògics per apropar als alumnes molts continguts”.
De la seva part, Irene Torra va focalitzar en el paper del professor de català a l’exterior, a qui “sovint li toca fer molts papers de l’auca, no només la docència del català”. Per a Torra, “un lector de català ha d’estar atent a tot el que passa per tal d’aprofitar-ho pedagògicament amb els alumnes.
Andreu Bosch, director de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’IRL va moderar la taula i va recordar que actualment hi ha més de 150 universitats a tot el món que imparteixen docència en català i més de 6.000 estudiants segueixen cursos de llengua i cultura catalanes. L’IRL promou els estudis de llengua i cultura catalanes a les universitats de l’exterior subscrivint acords per a la implantació o la consolidació d’estudis catalans, donant suport a les universitats, al professorat i als estudiants.
El següent Diàleg tindrà lloc el 6 de maig i duu per títol Arts escèniques catalanes al món, entre la tradició i la modernitat. Hi participaran Carles Santos, pianista i compositor i Pere Faura, coreògraf i ballarí. Àngels Margarit, coreògrafa, ballarina i directora de la Companyia Mudances, moderarà la taula.
Els Diàlegs al Llull ofereixen als creadors i agents culturals amb projecció internacional una finestra oberta al debat de les noves idees, tendències i reptes de la cultura catalana. Des de la literatura, el pensament, la llengua, la música, el cinema, el teatre, l’arquitectura, el disseny i les arts visuals. Una cita cultural periòdica oberta a tots els sectors i tots els públics. Concebuts com converses de petit format, està previst que cada 15 dies es trobin a la seu de l’IRL artistes, escriptors, traductors, professors i, en definitiva, els ambaixadors internacionals de la llengua i la cultura catalanes.
x01z14