Institut Ramon LLull

Cercador

Albert Morales, professor a Ca’Foscari: “Hem d’encisar els estudiants de català a l’estranger”

Llengua.  Barcelona, 08/04/2014

Albert Morales, professor a la Universitat Ca’Foscari de Venècia, i Irene Torra, exprofessora de la Universitat de Zadar, han protagonitzat el Diàleg al Llull d’aquest dimarts 8 d’abril. Tots dos són docents de la Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior que coordina l’Institut Ramon Llull. 
Albert Morales ha afirmat que el gran repte és “encisar els nostres estudiants i també els que seran futurs estudiants de català a l’estranger”. En aquest sentit creu que “les marques Barcelona i Barça són un bon vehicle per fer atractiva la llengua i la cultura catalanes al món”. Pel que fa a l’experiència personal, Morales va explicar que es considera “un docent 2.0: utilitzo sovint les eines digitals i les xarxes socials com a instruments pedagògics per apropar als alumnes molts continguts”.

De la seva part, Irene Torra va focalitzar en el paper del professor de català a l’exterior, a qui “sovint li toca fer molts papers de l’auca, no només la docència del català”. Per a Torra, “un lector de català ha d’estar atent a tot el que passa per tal d’aprofitar-ho pedagògicament amb els alumnes.

Andreu Bosch, director de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’IRL va moderar la taula i va recordar que actualment hi ha  més de 150 universitats a tot el món que imparteixen docència en català i més de 6.000 estudiants segueixen cursos de llengua i cultura catalanes. L’IRL promou els estudis de llengua i cultura catalanes a les universitats de l’exterior subscrivint acords per a la implantació o la consolidació d’estudis catalans, donant suport a les universitats, al professorat i als estudiants.

El següent Diàleg tindrà lloc el 6 de maig i duu per títol Arts escèniques catalanes al món, entre la tradició i la modernitat. Hi participaran Carles Santos, pianista i compositor i Pere Faura, coreògraf i ballarí. Àngels Margarit, coreògrafa, ballarina i directora de la Companyia Mudances, moderarà la taula.

Els Diàlegs al Llull ofereixen als creadors i agents culturals amb projecció internacional una finestra oberta al debat de les noves idees, tendències i reptes de la cultura catalana. Des de la literatura, el pensament, la llengua, la música, el cinema, el teatre, l’arquitectura, el disseny i les arts visuals. Una cita cultural periòdica oberta a tots els sectors i tots els públics. Concebuts com converses de petit format, està previst que cada 15 dies es trobin a la seu de l’IRL artistes, escriptors, traductors, professors i, en definitiva, els ambaixadors internacionals de la llengua i la cultura catalanes.

x01z14

Diàlegs al Llull reuneix dos professors de la Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"