Institut Ramon LLull

Cercador

El VI Cicle de Cinema Català a la Universitat de Massachusetts reflexiona sobre Identitat/s i Cinema

Cinema.  Massachusets, 21/02/2014

El Cicle de Cinema Català de la Universitat de Massachusetts arriba a la seva sisena edició abordant la relació entre Identitat/s i cinema. Cada dimarts del 25 de febrer al 22 d’abril, es projectarà un film en versió original subtitulada en anglès. La cirereta final la posarà directora Judith Colell que assistirà a la projecció del seu film 53 dies d’hivern la vigília de Sant Jordi i com a cloenda del cicle.
Judith Colell, que va rebre el Premi Ciutat de Barcelona a la millor direcció l’any 2010 precisament per aquest films i que actualment imparteix classes de guió a la Universitat Pompeu Fabra, a la Universitat Ramon Llull, a la Universitat de Girona i a l’Escola  Taller de Guionistes, presentarà el seu treball i realitzarà també una classe magistral sobre l’adaptació cinematogràfica. Colell també presentarà la pel·lícula a la Universitat de Harvard, al departament de Romance Languages and Literatures, i al College of the Holy Cross.

Les projeccions són gratuïtes i obertes al públic. A més, seran els propis estudiants de la universitat els encarregats d’introduir els films i també de moderar el debat posteror a cada sessió. El programa és el següent:

 

25/02/14. El bosc (Óscar Aibar)

04/03/14. Herois (Pau Freixas)

11/03/14. Mercado de futuros (Mercedes Álvarez)

25/03/14. Catalunya Über Alles (Ramon Térmens)

01/04/14. Lo mejor de mí (Roser Aguilar)

08/04/14. Una pistola en cada mano (Cesc Gay)

22/04/14. 53 dies d’hivern (Judith Colell)

El Cicle de Cinema Català s’emmarca en el programa d’estudis catalans de la Universitat de Massachusetts, una de les més destacades de la xarxa d’universitats a l’exterior que imparteixen docència en català. Així, el curs vinent es preveu instaurar un Minor in Catalan Studies, amb un total de 15 crèdits de temàtica catalana, tant de llengua com de continguts culturals. Actualment, dins del programa d’estudis catalans, hi ha més de 30 estudiants que hi aprenen la llengua i la cultura catalana.

Del 25 de febrer al 22 d’abril es projectaran 7 pel·lícules

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"