Institut Ramon LLull

Es convoca una beca per fer una tesi doctoral sobre estudis catalans a la Queen Mary University of London

Llengua.  31/05/2023

El Centre d'Estudis Catalans de la Universitat Queen Mary de Londres ha obert la convocatòria de la Balearic Islands Doctoral Studentship adreçada a estudiants postgraduats que vulguin fer recerca sobre estudis catalans.




La Balearic Islands Doctoral Studentship té una durada de tres anys i una retribució a l'entorn de 20.000 euros anuals. S'adreça a estudiants amb màster o titulació equivalent que vulguin fer recerca sobre estudis catalans en els següents àmbits: literatura, traducció, arts escèniques, cultura popular i esport, audiovisual, lingüística, història, arts visuals o didàctica.

La Balearic Islands Doctoral Studentship in Catalan Studies és una beca que es concedeix a doctorands des de l’any 2017 amb l’objectiu de promoure la recerca acadèmica en estudis catalans al Regne Unit i Irlanda. El suport a joves doctors és fonamental per incentivar el desenvolupament dels estudis catalans a les universitats del Regne Unit i d’Irlanda.

Fins a data d’avui hi ha hagut dos estudiants que s’han beneficiat d’aquesta beca: d’una banda, l'abril 2021 Richard Huddleson va presentar la tesi “Translating Queer Catalan Theatre for the Irish Stage”, en què va traduir i analitzar Gang Bang, de Josep Maria Miró, i La Pell Escrita, de Manel Bonany; de l’altra, l’any 2020 James Chow-Thomas va ser seleccionat per dur a terme els estudis de doctorat orientats a entendre la traducció com a pràctica i com a mecanisme de recepció de la cultura catalana al Regne Unit, Irlanda i Amèrica del Nord durant el segle XIX. A partir d’una selecció de textos canònics, James Chow-Thomas investiga com, durant els períodes romànic i victorià, el català es va anar consolidant progressivament en el món anglès com una llengua independent, diferent de l’occità i com els territoris de parla catalana van començar a ser concebuts com a territoris diferents d’Espanya. La seva tesi també examina com es va introduir el coneixement de la llengua catalana en el món anglès. 

Per a aquesta nova convocatòria, l'inici de la recerca està previst que sigui al setembre de 2023.

Data límit per a la presentació de candidatures: 1 d'agost de 2023

Més informació aquí

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"