Institut Ramon LLull

L’artista sonora Laura Guarch participa al Festival CTM 2023 de Berlín

Música.  Berlín, 05/02/2023

L‘artista sonora i performativa catalana Laura Guarch participa al Festival CTM 2023 de Berlín (27 de gener al 5 de febrer). En col·laboració amb altres artistes, actuarà al centre de producció i exhibició artística HAU.




El Festival CTM reuneix, anualment, a Berlín artistes internacionals del món de la música i la performance. El tema central d’aquest any és Portals i fa referència als sons i a la música com a portes d’entrada a altres realitats i experiències. L'artista catalana Laura Guarch participa enguany al festival en el marc del Music Makers Hacklab Finale, un format col·laboratiu on quinze artistes es reuneixen durant una setmana per explorar i crear junts noves peces musicals. El resultat creatiu es presentarà el 5 de febrer, a les 16h, en una de les tres sales del centre de producció i exhibició artística HAU, amb una actuació en directe.

Laura Guarch, natural d’Ulldecona (Terres de l’Ebre), és cantant, compositora, artista sonora i creadora de performance. L’artista catalana composa peces musicals a partir de la interacció de la seva veu amb sons de la natura. Rius, vent, gel i boira es connecten amb els sons de l'ànima humana. D’aquesta manera l’artista reflexiona sobre temes polítics com la injustícia social, el canvi climàtic, les pèrdues de paisatges vitals i els comportaments socials a l'espai públic.

En el darrer any ha realitzat enregistraments de sons de la natura a Islàndia, Anglaterra, Espanya i Noruega. Amb el seu àlbum debut Krëodylia (2021, Segell Microscopi) va ser semifinalista als Premis Enderrock 2022, com a Millor Artista Emergent. Un dels seus enregistraments de glaceres d’Islàndia ha estat finalista com a Millor So de la Natura als Sound of The Year Awards 2021 de la BBC.

Ha viscut sis anys a Londres, on ha produït i presentat accions performatives als festivals Totally Thames i Spitalfields Music, com a part del duo Convex. El seu anterior projecte de looping a cappella, Street Vocals, l’ha portal a actuar en festivals internacionals a Alemanya, Suïssa, Liechtenstein, la República Txeca i Montenegro. Ha col·laborat professionalment amb artistes com Clara Peya o Keir Vine (Portico Quartet, Regne Unit).

Actualment, treballa en un nou àlbum a partir dels sons de les glaceres d’Islàndia. L’àlbum s’articularà al voltant de la creació d’una nova mitologia de les glaceres en la que cada cançó anirà associada a un personatge mitològic.

Guarch forma part de l’equip interdisciplinar de recerca per al projecte Cartografies Sonores que es presentarà al Sonar +D 2023, liderat per la doctora Magda Polo.

Més informació aquí.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"