Institut Ramon LLull

Escena Catalana i Balear a Xile: 8 companyies i més de 20 professionals de les arts escèniques participen als festivals Teatro a Mil i Santiago Off

Escèniques.  XILE, 05/01/2023

Artistes, programadors i distribuïdors d’arts escèniques de Catalunya i Balears participen a les edicions d’enguany de Teatro a Mil i Santiago OFF, dos rellevants festivals d'arts escèniques de Xile, amb gran projecció internacional, que durant el mes de gener programen teatre, dansa, circ i arts de carrer a diferents localitats del país.




El Departament de Cultura ha organitzat, a través de l’Institut Ramon Llull (IRL) i l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), una missió catalana a dos rellevants esdeveniments d’arts escèniques a nivell internacional: el Festival Internacional Teatro a Mil i el Festival Internacional Santiago Off que tenen lloc a Xile durant aquest mes de gener.

D’aquesta manera, vuit companyies de Catalunya i les Balears formen part de la programació d'aquests festivals, duent a terme 40 actuacions a diferents ciutats i escenaris. Són Pau Aran, Sarruga, Insectotròpics, Hotel Iocandi, Ça Marche, Tshock Cultural Emocional, Hermanas Picohueso (en producció amb Teatro Bruma de Xile) i Reinaldo Ribeiro. Podeu consultar els espectacles, horaris i llocs de la participació catalana i balear a Teatro a Mil i a Santiago Off aquí.

Aprofitant la notable presència de companyies actuant en els dos festivals i la col·laboració que l’IRL ha establert amb el Festival Teatro a Mil, s’ha organitzat una delegació catalana integrada per més de 20 professionals del món de les arts escèniques, que participaran en les trobades del sector que es duen a terme en aquests festivals, uns espais idonis per crear noves oportunitats i posicionar-se a nivell internacional. D’aquesta manera, del 17 al 22 de gener es participarà a Platea 23, la Setmana de Programadors de Teatro a Mil, i del 23 al 26 de gener, a les jornades professionals de Santiago OFF.

Des de l’ICEC, a través de la seva marca d’internacionalització Catalan Arts, es va fer una convocatòria oberta a tot el sector català interessat en formar part d’aquesta delegació, que comptarà amb representants de FiraTàrrega, Festival Grec, Danseu Festival, l’Autèntica, La Central del Circ i Sala Fènix, entre d’altres.

El director de la Nau Ivanow, David Marin, que ha treballat en diversos projectes artístics a Xile, serà el comissari de l’agenda de les activitats complementàries de la delegació catalana a Santiago, on hi ha previstes reunions i visites entre professionals catalans i agents clau de l’escena xilena, i reunions a nivell institucional entre representants de l’ICEC i l’IRL, el govern xilè i l’Ajuntament de Santiago.

El 19 de gener, en el marc del Platea 23, Catalan Arts organitzarà al GAM, el gran equipament cultural de la ciutat i epicentre del festival, la ‘Noche Catalana’: un espai de trobada que vol facilitar el networking entre els professionals catalans i internacionals.

També es vol aprofitar aquesta missió per realitzar els primers contactes amb agents llatinoamericans i trobar futures col·laboracions pel desenvolupament de la mesura d’internacionalització del Pla Integral de Teatre que s’ha de desenvolupar entre el 2023 i el 2026.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"