Institut Ramon LLull

El 3r mòdul del programa europeu Digital Leap arriba a Terrassa i se centra en la distribució d’espectacles

Arts.  Terrassa, 28/09/2022

Del 4 al 8 d'octubre de 2022, tindrà lloc a la ciutat catalana el tercer mòdul d'aprenentatge de l'Erasmus + Digital Leap, organitzat per l’Institut Ramon Llull amb la col·laboració de l'Ajuntament de Terrassa, que té com a objectiu proporcionar coneixement sobre eines digitals als professionals del circ i dansa, per aconseguir una major efectivitat en la difusió de la seva obra.




El tercer mòdul d'aprenentatge del programa europeu Digital Leap arriba a Terrassa sota l'eix temàtic de la "difusió" (dissemination), que s'ha convertit en un dels entrebancs que molts artistes emergents es troben en el camí de fer arribar al públic les seves creacions. Com podem crear noves oportunitats per donar-nos a conèixer? Com despertar l’interès de programadors/es i comissaris/es amb el nostre projecte?

A banda d’explorar escenaris possibles a aquestes preguntes, l’objectiu del programa consisteix en identificar nous espais de difusió del treball dels artistes de dansa i circ més enllà dels circuits habituals de la distribució i dotar els/les artistes d’eines per a facilitar el treball vers noves vies de distribució, disseminació i difusió de la seva obra.

En aquest sentit, el món digital ha obert nous canals per arribar a públics diversos i a professionals i, alhora, també ha plantejat nous reptes. El programa del Digital Leap de Terrassa, que es realitzarà entre el 4 i el 8 d'octubre, té l'objectiu d'ampliar la noció de "distribució" i apropar-la a la realitat de les pràctiques artístiques, a banda de proposar una aproximació a les limitacions legals que implica el treball a Internet. La curadoria de les jornades ha anat a càrrec de Matias Daporta.

En el decurs dels cinc dies, es realitzaran mentories de 30 minuts amb cada participant i es dedicaran els matins a tallers pràctics, i les tardes a xerrades i conferències. D'entre les activitats programades, cal destacar els Mock Trials, tres casos pràctics per reflexionar sobre els límits dels drets digitals, propietat intel·lectual i drets d'imatge. Es tracta d'una sèrie de judicis falsos sobre tres casos de ficció, inspirats en situacions actuals en el context de les arts escèniques. Els professionals de circ i dansa inscrits al curs també visitaran la Fira Mediterrània de Manresa, on participaran en les jornades professionals, que inclouen sessions de networking i assistència a showcases.

Digital Leap és un programa d’Erasmus Plus que ha rebut el suport de la Unió Europea, amb la col·laboració conjunta de vuit organitzacions expertes de set països europeus: l’Institut Ramon Llull per part de Catalunya, ARTCENA (França), Arts and Theatre Institute (Txèquia), CircusInfo Finland (Finlàndia), Dance Info Finland (Finlàndia), Danscentrum Sverige (Suècia), Lituanian Dance Information Center (Lituània) i Performing Arts Hub Norway (Noruega), amb Dance Info Finland com a coordinadora del projecte.

El primer mòdul va abordar l'optimització de la presència dels artistes en les principals xarxes socials la feina en entorns digitals i virtuals. El segon, realitzat a Vilnius, va abordar les transmissions a través d’streaming. Els artistes participants en cada mòdul han estat seleccionats a partir d'una open call que ha escollit entre 3 i 5 artistes de cada país. Així, a cada mòdul hi participen 28 artistes de 7 països.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"