Institut Ramon LLull

Anna Gual, Jordi Julià i Anna Aguilar-Amat participen al «Days of Poetry and Wine» d’Eslovènia

Literatura.  Eslovènia, 15/08/2022

El festival poètic se celebra entre el 22 i el 27 d’agost, majoritàriament a Ptuj, però també a d’altres indrets d’Eslovènia com ara la capital Ljubljana, Maribor o Krško.




Days of Poetry and Wine d’Eslovènia és un dels festivals de poesia internacionals més grans i reconeguts d’Europa que cada any, durant els darrers dies d'agost, acull més de vint poetes d'arreu del món juntament amb enòlegs nacionals seleccionats. En l’edició 2022, que se celebra del 22 al 27 d'agost, el certamen tindrà tres poetes catalans entre els participants: Anna Gual, Jordi Julià i Anna Aguilar-Amat.

L'èmfasi principal —l’enllaç que s’estableix entre poesia i vi— s'acompanya d'un programa al voltant de la música, les arts visuals, la fotografia, el cinema i altres arts per a totes les edats i interessos, amb un programa que inclou més de 60 esdeveniments, tots amb entrada gratuïta, que atrauen més de 8.000 visitants.

El Llull, i gràcies a l’èxit de la col·laboració amb la direcció del festival durant molts anys, convida als poetes catalans Anna Gual, Jordi Julià i Anna Aguilar-Amat a participar al festival i al seminari de traducció que tindrà lloc tot just abans d’aquest, dirigit per l’escriptora i traductora Simona Skrabec. Els tres autors participaran a diverses taules rodones, on se’ls podrà escoltar recitant els seus poemes i també parlant de literatura catalana.

Des del 2014, el festival és membre de la plataforma poètica europea Versopolis, amb el suport del programa Europa Creativa. El coreà Ko Un, el nord-americà C. D. Wright o el suec Lars Gustafsson són alguns dels noms més destacats d’entre els 500 participants en d’altres edicions.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"