Institut Ramon LLull

Mentories Territori: una trobada única per compartir el teu projecte amb l'artista Saul García López «La Saula»

Escèniques.  Eivissa i Formentera, 19/07/2022

Territori, amb el suport de l’Institut Ramon Llull, posa en marxa un programa de mentories gratuïtes especialitzades en performance art, en el marc de la 3a edició del Festival d'Art de Performance d'Eivissa, que se celebrarà del 17 al 25 de setembre de 2022.




El programa de mentories gratuïtes de Territori, que compta amb el suport de l’Institut Ramon Llull, suposa una oportunitat única perquè artistes residents o nascuts a les Balears o Catalunya tinguin una trobada amb Saul García López, "La Saula", per analitzar i conversar sobre tots aquells projectes que tinguin el cos i la identitat com a eix central de l'exploració artística.

Per a la seva posada en marxa, es llançarà una convocatòria de recepció de projectes amb l'objectiu de seleccionar a 9 artistes. Aquests nou projectes seran analitzats pel reconegut artista mexicà en sessions de mentories, en una jornada que es desenvoluparà en el marc de la tercera edició del festival, el 19 de setembre.

Cada mentoría tindrà una durada de 20 minuts i es durà a terme de manera presencial, amb possibilitat de fer-la en línia per artistes (fora d'Eivissa o Formentera), que no puguin acudir a la sessió.

► Per a més informació sobre l'enviament de propostes, clica aquí: https://territorifestival.com/mentoring

La recerca artística de Saúl García-López, "La Saula"

Saúl García-López, àlies La Saula, és un artista de la performance multidisciplinària queer, professor de performance i de l'Acadèmia Noruega de Teatre, i codirector artístic de la companyia La Pocha Nostra. Com a artista, pedagog i acadèmic, explora les interseccions del marc teòric de la teoria de la performance i la formació.

Els seus interessos de recerca són amplis: la teoria i la pedagogia de l'actuació, l'adreça i l'art de la performance inclosos els enfocaments indígenes de les Amèriques, l'encarnació del gènere, la identitat ètnica i nacional, els estereotips i la representació, la indigeneïtat, el post colonialisme i la teoria descolonial.

Saúl és coautor del llibre La Pocha Nostra Nostra: A Handbook For The Rebel Artist in a Post-Democratic Society publicat per Routledge. És també autor de Meditative Rant on the Importance of Addressing Ethnicity While Teaching Eurocentric Performance Methods, un assaig que formarà part del llibre Latinx Actor Training editat per Cynthia Santos-DeCure i Micha Espinosa i publicat per Routledge a finals de 2022.

Recentment el seu projecte de recerca artística Radical Elders: Transgenerational Performance Knowledges ha estat seleccionat pel Programa de Recerca Artística de Noruega (PKU). Aquest projecte de recerca començarà a mitjans de 2022 i explorarà les estratègies que impugnen l'aïllament generacional i cultural entre els artistes de performance de les noves i les velles generacions i se centrarà en com es transmet el llegat artístic en l'art performatiu.

Mentories Territori 2022
Amb Saul García López "La Saula"

Convocatòria oberta fins l'11 d'agost
Enviament propostes a:
mentorias@territorifestival.com

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"