Institut Ramon LLull

Mireia Sallarès presenta «Les petites morts» a l'Anthology Film Archive de Nova York

Cinema.  Nova York, 21/06/2022

L'any 2006, l'artista i cineasta barcelonina Mireia Sallarès va començar a entrevistar una trentena de dones mexicanes sobre ser dones a Mèxic i les experiències sexuals que havien tingut, amb plaer i també amb violència. El resultat és Les petites morts que, en la versió castellana –"las muertes chiquitas"–, tal com també passa amb el francès, és un eufemisme argot per referir-se a l'orgasme femení, l'estat d'inconsciència post-orgàsmic que alguns experimenten després del sexe.




El documental és l'epicentre del projecte artístic “Las muertes chiquitas” (2006-2016) de Mireia Sallarès. A la pel·lícula, l'artista i realitzadora catalana aborda la relació de les dones amb l’orgasme. El film, de cinc hores de durada, és el resultat d’entrevistes, converses i vivències amb prop d'una trentena de dones mexicanes de diverses edats, estrats socials, professions i ideologies que vinculen el plaer amb el poder, les lluites armades, el feminicidi, el colonialisme, la transsexualitat, la prostitució, la malaltia, l’exili, la teologia de l'alliberament, la pluralitat de la identitat mexicana o el compromís ètic de l’art amb la realitat sociopolítica.

El resultat és una pel·lícula "salvatge i de cinc hores, revolucionària... […] Sallarès utilitza els mitjans més senzills, filmant per ella mateixa, totalment en primers plans mitjans, mentre entrevista artistes, treballadores sexuals, cabaretistes, psicoanalistes, historiadores, exmonges, periodistes, i un llarg etcètera. L'artista i realitzadora catalana els demana que parlin, en un primer moment, dels seus propis orgasmes. El que acaba sorgint són històries extraordinàries i imatges de plaer, però també de dolor", tal com afirma el crític Jill Godmilow,

Diumenge, 10 de juliol, 16:30h
Diumenge, 31 de juliol, 16:30h
THE LITTLE DEATHS / LAS MUERTES CHIQUITAS
de Mireia Sallarès
La projecció que forma part de la secció: LET'S TALK ABOUT SEX
Anthology Film Archives, 32 Second Ave, Nova York

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"