Institut Ramon LLull

El Cicle Gaudí porta «Estiu 1993» a la Catalunya Nord

Cinema.  Catalunya Nord, 31/05/2022

La primera i aclamada pel·lícula de Carla Simón, reconeguda recentment amb l’Os d’Or de la Berlinale per 'Alcarràs', es podrà veure a les poblacions de Ceret, Perpinyà, Osseja i Prada de Conflent, gràcies a la col·laboració de l’Institut Ramon Llull.




El Cicle Gaudí, impulsat per l’Acadèmia del Cinema Català i amb el suport de diverses institucions, és un circuït estable integrat per sales de cinema a través del qual cada any es mostren 10 pel·lícules catalanes (una cada mes) a un centenar de poblacions de tot el territori català. L’any 2018, el Llull i l’Acadèmia del Cinema Català van signar un conveni de col·laboració per la internacionalització del Cicle Gaudí, en una acció que se suma a les projeccions que es van realitzant de manera periòdica a través de la XarxaLlull, que reuneix universitats d'arreu del món on s'imparteixen cursos de llengua i cultura catalanes.

A través de l'esmentat conveni, el primer film de cineasta catalana Carla Simón, Estiu 1993, es podrà veure a diversos municipis de la Catalunya Nord, com Ceret, Perpinyà, Osseja i Prada de Conflent. Interpretada per David Verdaguer, Bruna Cusí, Laia Artigas, Paula Robles, Paula Blanco i Etna Campillo, el film va rebre el guardó a millor òpera prima de la Berlinale, diversos premis Gaudí i Goya, la Biznaga d’Or al Festival de Màlaga o el premi Feroz de la crítica, entre d’altres.

Estiu 1993 (Carla Simón, 2017) explica la història de la Frida, una nena de sis anys, s’enfronta al primer estiu amb la seva nova família adoptiva. El film ens mostra la difícil infància d’una nena que aprèn a encaixar en un món rural mentre supera la mort de la seva mare.

Les projeccions del Cicle Gaudí s’allargaran fins al mes de desembre i inclouran els següents títols: Petitet (Carles Bosch), La propera pell (Isa campo i Isaki Lacuesta), Els dies que vindran (Carlos Marqués-Marcet) i Ebre, del bressol a la batalla (Roman Parrado).

Consulta aquí tots el detalls del Cicle Gaudí

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"