Institut Ramon LLull

El National Theatre de Londres programa la lectura dramatitzada de «Karaoke Elusia»

Escèniques.  Londres, 31/05/2022

Aquest dimecres 1 de juny tindrà lloc a l’Studio del National Theatre de Londres la lectura dramatitzada d’una de les obres que més bona acollida ha tingut en l’escena teatral catalana recent: Karaoke Elusia, del dramaturg i director escènic Oriol Puig Grau.




L’obra Karaoke Elusia, del dramaturg i director escènic Oriol Puig Grau, arriba al National Theatre de Londres en dos passis oberts a professionals (a les 12h i a les 15.30h). La versió que es veurà a l'espai londinenc és dirigida per Rob Drummer, director artístic de la companyia Boundless Theatre, i serà interpretada pels actors Joe Locke, William Gao i Rachelle Diedericks. La traducció ha anat a càrrec de Pere Bramon i Neil Charlton.

L’Institut Ramon Llull col·labora en la realització de la lectura en el marc dels actes programats al Catalan Culture Spotlight, dissenyat en motiu de la London Book Fair que va tenir lloc del 5 al 7 d’abril de 2022 i on la cultura catalana en va ser protagonista com a convidada. El principal objectiu de l'Spotlight és reforçar la visibilitat de les obres de literatura catalana traduïdes a l'anglès i alhora fomentar noves traduccions d'obres literàries en català entre els editors britànics i nord-americans.

Un èxit juvenil sobre temes complexos

Karaoke Elusia aborda temes com el bullying i el suïcidi juvenil. L’Anita, el Sam i el Cristian lloguen la sala privada d’un karaoke per celebrar la seva graduació d’institut. Durant la nit canten cançons i recreen tot el que ha passat aquest últim any. Ha estat un curs difícil per als tres. Fa mesos el Sam es va intentar suïcidar, provocant una allau d’assetjament escolar per xarxes que pares i professors van ser incapaços de frenar.

L’espectacle és la culminació del projecte internacional de creació escènica Extended Universe, que promou l’ús de noves tecnologies en la creació teatral i la implicació de joves (d’entre 15 i 25 anys) en la pràctica escènica. La companyia Boundless Theatre, que ara porta el text a Londres, també va formar part d'aquest projecte internacional.

Nascut el 1992 a Barcelona, Oriol Puig Grau es va graduar en l’especialitat de guió i dramatúrgia a l’ESCAC i combina la seva carrera com a creador amb la d’actor. Ha dirigit i coescrit el llargmetratge El sitio de Otto, estrenat al BCN Film Fest (Barcelona) i Cinespaña (Toulouse). Com a actor, ha treballat en sèries de televisió com Velvet (Antena 3), La Verdad (Telecinco) o Drama (Playz) i pel·lícules com Julia Ist (Lastor Media). També ha treballat en projectes teatrals de creació com 35m2 (Els Malnascuts, Sala Beckett) i Wohnwagen (La Seca Espai Brossa i Teatro Español). Karaoke Elusia és el seu primer treball com a dramaturg i director d’escena.

Una companyia experimental i d’alt nivell artístic

Boundless Theatre és una companyia teatral de Londres, creada l’any 2001 “per oferir obres noves i experimentals per a un públic jove”. La formació ha continuat ampliant la definició de teatre per a joves mitjançant projectes experimentals i produccions d’un alt nivell artístic, reconeguts amb diversos premis, nominacions i elogis de la critica, tant per la seva qualitat com per la seva innovació.

Es poden fer les reserves de les entrades en aquest enllaç

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"