Institut Ramon LLull

«Alcarràs», de Carla Simón, i «Un año, una noche» d’Isaki Lacuesta, es projectaran al Centre Pompidou de París

Cinema.  París, 30/05/2022

Les dues pel·lícules es veuran en el marc de la programació La Berlinale à Paris, que presenta, del 10 al 26 de juny, preestrenes d'obres premiades al prestigiós festival alemany. Les projeccion al Centre Pompidou comptaran amb la presència dels dos realitzadors.




Alcarràs, que a França s'estrenaà amb el títol de Nos soleils, és la guardonada amb l'Ós d'Or a la Berlinale 2022. La pel·lícula de Carla Simón tracta els temes de la pagesia local en un poble català de Lleida, Alcarràs, just en el moment en què la família protagonista ha d'entomar un canvi vital i laboral que els farà viure l'últim estiu de la collita de préssecs.

Carla Simón (Barcelona, ​​1986) és una guionista i directora catalana que va estudiar comunicació audiovisual a la Universitat Autònoma de Barcelona i a Califòrnia. El seu primer llargmetratge, Estiu 1993 es va estrenar l'any 2017 i es va convertir en un fenomen mundial, rebent premis a la Berlinale, el Festival de Cinema Espanyol de Màlaga, el Festival Internacional de Cinema d'Istanbul o de nou al festival internacional de cinema independent de Buenos Aires, entre d'altres.

Un año, una noche és una pel·lícula que adapta la novel·la de Ramon González sobre els atemptats del 13 de novembre de 2015 a la sala Bataclan de París, en versió del guionista i director Isaki Lacuesta (Girona, 1975). El gironí va estudiar comunicació audiovisual a la Universitat Autònoma de Barcelona i un màster en cinema documental a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. També és professor de les universitats on va estudiar, així com del Centre d'Estudis Cinematogràfics de Catalunya (CECC) i de la Universitat de Girona.

Nos soleils
Carla Simon
11 de juny a les 20 h.

Centre Pompidou
Cinema 1
Plaça Georges Pompidou
75004 París

Un an, une nuit
Isaki Lacuesta
16 de juny a les 20 h.

Centre Pompidou
Sala Petita
Plaça Georges Pompidou
75004 París


    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"