Institut Ramon LLull

La biografia de Gabriel Ferrater escrita per Jordi Amat, «Vèncer la por», es presenta a Madrid

Literatura.  Madrid, 17/05/2022

Dijous 19 de maig es presenta al Centre Cultural-Llibreria Blanquerna la biografia publicada per Edicions 62 i Tusquets, en català i castellà, respectivament. L'acte s'emmarca en les activitats de l'Any Ferrater, i comptarà amb la participació de Jordi Amat, José María Lassalle i Jordi Gracia.




Aquest dijous 19 de maig es presenta al Centre Cultural-Llibreria Blanquerna de Madrid la biografia de Gabriel Ferrater, Vèncer la por, escrita per Jordi Amat i publicada per Edicions 62 i Tusquets, en català i castellà, respectivament. Emmarcat en les activitats de l'Any Ferrater, l'acte comptarà amb la participació del propi autor, Jordi Amat, de l'escriptor i professor universitari José María Lassalle, i del catedràtic de la Universidad de Barcelona i crític literari Jordi Gracia.

Gabriel Ferrater (1922-1972) va ser una de les figures més brillants i decisives de tota la postguerra civil, nom clau per entendre la literatura catalana contemporània. També és, molt probablement, una de les figures més mal conegudes i interpretades. Poeta revolucionari, lector excel·lent, professor atípic i baula clau per a la reincorporació del sistema literari català a la modernitat, Ferrater ja era un mite per als que el van conèixer, i es va convertir en una llegenda després del seu suïcidi anunciat. Escrit com un relat de no-ficció, i atenent als fets contrastats amb tota mena de documents i cartes, Véncer la por va més enllà del mite i ens redefineix les angoixes i els dies d’un personatge tan fascinant com complex.

Jordi Amat (Barcelona, 1978) és periodista, filòleg i escriptor. Ha publicat les biografies Els laberints de la llibertat. Vida de Ramon Trias Fargas (2009, Premi Gaziel de Biografies i Memòries) i Com una pàtria. Vida de Josep Benet (2017, Premi Octavi Pellissa); els assaigs Las voces del diálogo, El llarg procés i La primavera de Múnich. A El fill del xofer (2020) va radiografiar dels darrers cinquanta anys de la història política catalana, amb gran èxit de crítica i lectors. Ha col·laborat durant anys a La Vanguardia i actualment escriu al diari El País, on coordina el suplement de cultura catalana Quadern.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"