Institut Ramon LLull

El compositor català Hèctor Parra estrena «Wanderwelle» a Alemanya

Música.  Colònia, 19/03/2022

L'obra del compositor català és un monodrama de trenta minuts per a baríton i orquestra i s’estrena a la Philharmonie de Colònia (Alemanya) el dissabte 19 de març. La interpretació anirà a càrrec de l'Orquestra Simfònica de la WDR, que compta amb Andris Poga com a director i Christian Miedl com a baríton.




Nascuda en el marc dels actes de commemoració del 250è aniversari del naixement de Ludwig van Beethoven (1770-1827), l'obra Wanderwelle va ser estrenada per la OBC el 30 de gener de 2020 en un concert a L'Auditori i parteix d'un encàrrec de l'Auditori de Barcelona i de la Filharmònica de Colònia.

El compositor català Hèctor Parra (Barcelona, 1976) hi homenatja les Variacions ‎Diabelli (1823) de Beethoven i es divideix ‎en un tema i 33 variacions. Wanderwelle és un monodrama per ‎a baríton i orquestra on Beethoven hi apareix com a protagonista, amb un llibret per Händl Klaus i que es basa en els quaderns de ‎conversa del compositor de Bonn. S’hi distingeixen tres parts, centrades en la vida quotidiana ‎dels darrers mesos de Beethoven, la relació que tneia amb el nebot Karl, i la mort.

Andris Poga ha estat director convidat d'importants orquestres de tot el món, com l'Orquestra Simfònica de Boston, l'Orquestra de la Gewandhaus de Leipzig, l'Orquestra de París, la Filharmònica de Munic, la Filharmònica de Sant Petersburg, l'Orquestra de la Tonhalle de Zuric, l'Orquestra de l'Acordió i la Filharmònica de Viena, la Orchestra dell'Accademia Nazionale di Santa Cecilia i la NHK Symphony Orchestra. Des de la temporada 2021/2022 és director titular de l'Orquestra Simfònica de Stavanger a Noruega.

Christian Miedl va néixer en Passau i és un cantant de concert i òpera molt sol·licitat a nivell internacional. En els últims anys ha actuat amb gran èxit en papers d'òpera contemporània, com els papers principals de Prinz von Homburg, de Hans Werne Henze, o el de Viktor de L'emperador de la Atlántida, d'Ullmann. També és un intèrpret molt sol·licitat en papers per a Elías de Mendelssohn Bartholdy, La Passió de Sant Mateu de Bach, Un Rèquiem Alemany de Brahms i Carmina Burana d'Orff.

L'Orquestra Simfònica de la WDR va ser fundada en 1947 i des de 2019 està sota la direcció de Cristian Măcelaru. L'orquestra ja ha realitzat vàries gires de concerts amb èxit per Europa, Rússia, el Japó, la Xina, Corea del Sud, els Estats Units i Sud-amèrica. Les seves retransmeten regularment per ràdio, televisió i a través de livestream.

La WDR difondrà el concert d’Hèctor Parra el 25 de març:

https://www1.wdr.de/radio/wdr3/programm/sendungen/wdr3-konzert/konzertplayer-klassik-wdr-sinfonieorchester-beethoven-parra-bruckner-100.html

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"