Institut Ramon LLull

Dues produccions catalanes competiran a la secció oficial de la Berlinale

Cinema.  BERLIN, 19/01/2022

Són "Alcarràs", la nova pel·lícula de Carla Simón, i "Un año, una noche", d'Isaki Lacuesta, totes dues amb participació de TV3




La 72a edició de la Berlinale ha anunciat la seva programació i s’ha fet públic que, per primera vegada, hi competiran a la secció oficial dues produccions catalanes.

Les últimes pel·lícules de Carla Simón i Isaki Lacuesta es projectaran en la secció oficial i optaran al màxim guardó del certamen, mentre que el curtmetratge “Agrilogistics” i la pel·lícula “Afterwater” s'exhibiran a les seccions Berlinale Shorts i Fòrum, respectivament. A més, dos projectes catalans, “20.000 espècies d'abelles/20.000 espècies d'abelles” i la sèrie “Picadero”, han estat seleccionats per a participar en el Mercat de coproducció i cinc professionals catalans han estat seleccionats per al programa Berlinale Talents. Els participants en aquesta secció són Meritxell Colell (directora), Manel Raga (director), Marta Cruañas (productora), Bruna Cusí (actriu) i Mariona Borrul (crítica de cinema i periodista).

Carla Simón: Alcarras

''Alcarràs'', un drama rural a les Terres de Ponent dirigit per Carla Simon

Carla Simón (Barcelona, 1986) és una guionista i directora de cinema catalana. Al 2017 va estrenar el seu primer llargmetratge, “Estiu 1993”, que es va convertir en un fenomen nacional i internacional i va rebre nombrosos premis i nominacions: a la Berlinale (Premi a la Millor Òpera Prima i Gran Premi en la secció Generation Kplus), al Festival de Cinema Espanyol de Màlaga (Premi Dunia Ayaso i Premi Biznaga d'Or), al FIC-CAT (Premi del Jurat i Premi de la Crítica), en el Festival Internacional de Cinema d'Istanbul (Premi Especial del Jurat) i en el Festival Internacional de Cinema Independent de Buenos Aires (Més ben Director), entre altres.

Es va llicenciar en Comunicació Audiovisual per la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 2009, després d'una residència en la Universitat de Califòrnia, on va realitzar els seus primers curtmetratges, “Women and Lovers”, en col·laboració amb Marco Businaro.

Isaki Lacuesta: One year, one Night

Instantània en el rodatge de ''Un año, una noche'', d''Isaki Lacuesta

Isaki Lacuesta (Girona, 1975) és un director i guionista de cinema gironí que produeix documentals, llargmetratges i videoinstal·lacions. Va estudiar comunicació audiovisual en la Universitat Autònoma de Barcelona i va obtenir el Màster en cinema documental en la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, on actualment treballa com a professor de cinema documental. També imparteix classes en la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra, el Centre d'estudis cinematogràfics de Catalunya (CECC) i la Universitat de Girona.

La Berlinale manté enguany el seu format presencial, tot i que reduït, i se celebrarà a Berlín, del 10 al 16 de febrer. L’European Film Market, Berlinale Co-Production Market, Berlinale Talents i World Cinema Fund, en canvi, se celebraran en format online.

FONT: Catalan Films i 324

Més informació:

Carla Simón i Isaki Lacuesta participaran a la secció oficial de la Berlinale (catalanfilms.cat)

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"