Institut Ramon LLull

Àlvaro Gurrea presenta el seu llargmetratge Mbah Jhiwo (Ànima Antiga) a la Viennale

Vienna, 19/10/2021

El 20 d'octubre de 2021 es presenta a la Viennale, a les 13.30 hores, la pel·lícula Mbah Jhiwo (Ànima antiga) del director català Àlvaro Gurrea.




El director barceloní Àlvaro Gurrea té un màster en documental de creació per la UPF, treballa per a la Fira d'Art Contemporani Swab Barcelona i ha passat una llarga temporada a Indonèsia, on ha rodat el seu primer llargmetratge MBAH JHIWO amb una comunitat rural de Java Oriental.

En aquesta pel·lícula explora la desafortunada història d'un miner de sofre que és abandonat per la seva esposa sense explicació i, poc després, la seva mare mor. La trama s’explica en tres versions que es narren amb marcs referencials diferents: animistes, islàmics i capitalistes

La qüestió central continua sent la mateixa, la de la fe: com s'afronta la pèrdua i com es pot canviar el destí?

Gurrea, que va viure uns anys a Indonèsia, ha proporcionat als seus actors un guió bàsic, encara que parlen la llengua osing, que ell no entén. Donada la diferència cultural entre el cineasta i aquest entorn, i la reflexió de Gurrea sobre aquesta diferència, Mbah Jhiwo cobra vida pròpia. La trama està profundament arrelada en la naturalesa, des de les boires de la mina de sofre i les aigües cristal·lines d'un rierol en la selva tropical, fins a l'assessorament en una mesquita i els interiors i pantalles d'ordinador de la vida urbana.

La presentació comptarà amb la presència del director i de Carolina Deu-Cascón (disseny de producció) i Rocío Mesa (productora).

Més informacions: https://www.viennale.at/en/film/mbah-jhiwo

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"