Institut Ramon LLull

Pol Guasch, Lucía Aldao i Eva Pérez-Pons: poetes convidats a la 5a. edició del taller de traducció poètica de Weiden

Weiden, 18/10/2021

Del 22 al 24 d’octubre, se celebra la cinquena edició del taller de traducció de poesia de Weiden amb Lucía Aldao, Pol Guasch i Eva Perez-Pons com a poetes convidats, i la participació de traductors i traductores de diferents llengües europees. Es tracta d’un esdeveniment organitzat per la càtedra de Lingüística i Translatologia de les llengües iberoromàniques del departament IALT de la Universitat de Leipzig amb el suport de l’Institut Ramon Llull, a través de la càtedra Marià Villangómez d’Estudis Catalans, i de l’Institut Basc Etxepare. El taller de Weiden va néixer el 2017 amb la intenció d’establir un punt de trobada i un espai de treball en el qual es traduïssin i es donessin a conèixer les obres de poetes de les literatures basca, catalana i gallega.




Pol Guasch es va graduar en Estudis Literaris a la Universitat de Barcelona i va cursar el màster en Construcció i Representació d’Identitats Culturals de la UB. També ha completat el Programa d’Estudis Independents del Museu d’Art Contemporani de Barcelona. Ha estat professor associat de literatura i crítica de la cultura a la UB i, actualment, fa recerca sobre teoria i literatura contemporànies en el King’s College de Londres amb una beca. Forma part de la productora cultural La Sullivan i ha recitat els seus versos tant en festivals nacionals com internacionals. És autor dels llibres de poesia Tanta gana (LaBreu, 2018, Premi Francesc Garriga 2018) i La part del foc (Viena, 2021, Premi López-Picó 2020). El gener de 2021 va guanyar el Premi Anagrama de novel·la en català amb Napalm al cor.

Eva Perez-Pons Andrade és una poeta basca nascuda a Lemoa. Va cursar el grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica de la UPV/EHU i actualment està cursant el màster en Estudis Feministes i de Gènere de la Universitat de Deusto. Ha col·laborat amb la revista digital Klitto! i participa tant en el moviment LGTB com en el moviment antimilitarista. L’any 2020 va presentar el seu primer poemari Zaharkitze programatua (Erein), amb el qual va ser premiada en la XII edició del concurs de poesia Blas de Otero. En paraules de l’autora, Zaharkitze programatua és un exercici de sinceritat. A Weiden portarà precisament alguns versos del seu primer llibre, així com també els elements que estan presents al llarg de tot el llibre: el cos i la seva vulnerabilitat, el xoc amb el sistema heteroproductiu, l’erotisme entre els cossos i amb el propi cos.

Lucía Aldao va començar a endinsar-se en la poesia durant la seva adolescència i des de llavors el seu èxit li ha permès ampliar les seves activitats. De la mà de la poesia ha fet una carrera paral·lela com a cantant, guitarrista mutant, escriptora i animadora cultural. Des del principi ha col·laborat amb poetes i artistes en diversos espectacles de poesia. L’any 2011 va crear, juntament amb altres poetes, el grup Poetas da hostia, inspirat en els jocs poètics medievals de poesia, slams, on el joc líric interactua amb el públic. L’any 2015 va començar el seu projecte poètic-humorístic-musical denominat Aldaolado i el 2018 va aparèixer el seu primer llibre de poemes en solitari: Todo isto antes era noite (Apiario). A més a més, aquesta polifacètica poeta ha fet de presentadora de les gales d’Acústica de Mujeres i Poesía y Ciencia, ha format part de projectes musicals (alDDao), ha coordinat certàmens literaris i ha participat en programes de ràdio i en publicacions digitals. És una poeta que no ha parat mai d’experimentar amb la poesia.

Els traductors participants són Eduard Bartoll Teixidor, Elisenda Bernal, Martí Freixas Cardona, Marcello Giugliano, Sheila Gondar Tubío, Constanze Gräsche, Unai Lauzirika, Amaia Orbe Barri, Carsten Sinner i Nikola Vuletić.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"