Institut Ramon LLull

Nova convocatòria a Faberllull Olot: Traducció de poesia entre el català, l’eusquera i el gallec

Coneixement.  OLOT, 16/10/2021

L'Institut Ramon Llull, amb la col·laboració de l'Etxepare Euskal Institutua i el Consello da Cultura Galega, obre una convocatòria per a traductors establerts i emergents que vulguin participar a una residència de traducció de poesia a Faberllull Olot.




L’objectiu de la convocatòria és oferir un espai de treball, inspiració i intercanvi. La residència s’organitzarà en dos blocs: un de col·lectiu que prioritzarà l’intercanvi entre els residents i on s’organitzaran trobades amb altres traductors i autors que serviran d’inspiració i mentoria; i un altre on cada resident podrà desenvolupar el seu projecte de traducció.

La participació a la residencia obre la possibilitat de participar a un festival literari de les tres zones d’influència dels organitzadors.

Què s’ofereix?

  • Estada de 7 nits a la residència de Faberllull d’Olot amb allotjament i mitja pensió.
  • Viatge d’anada i tornada a la residència
  • Honoraris de 350 €

Quan es realitzarà la residència?

  • De l'1 al 8 d’abril del 2022

Qui pot presentar la candidatura?

  • Traductors de poesia de llengua catalana, eusquera i gallega a, almenys, una d’aquestes llengües. Els candidats hauran de tenir, com a mínim, obra publicada en format llibre o a una revista literària. Queden excloses les autopublicacions.

Com presentar la candidatura?

I han d’adjuntar la següent documentació en pdf

  • Carta de motivació de la candidatura. Ha d’incloure un breu resum de la trajectòria professional i els motius per sol·licitar la plaça. Ha de ser en gallec, eusquera o català.
  • CV on es mencionin les publicacions realitzades. Hauria de mencionar també si el traductor ha realitzat traduccions a altres gèneres literaris a més de la poesia.
  • Breu descripció del projecte en el què es vol treballar.

Les candidatures incompletes no seran valorades.

Què implica la candidatura?

  • Disponibilitat total durant els dies de la residència
  • Compromís amb el projecte presentat i participació en les activitats del programa.
  • Entrega del treball realitzat durant la residència i la cessió dels drets de forma no exclusiva de difusió als organitzadors.
  • Disponibilitat per a participar a un festival literari durant el 2022, un cop hagi finalitzat la residència.

Com es farà la selecció?

A partir de la documentació presentada, les candidatures seran avaluades per una comissió paritària en la que hi haurà representants de les tres institucions organitzadores així com un representant de les associacions de traductors de cada territori.

Se seleccionarà un màxim de dos candidats de cada direcció de traducció.

Comunicació dels resultats

Els resultats es comunicaran a partir del dia 15 de desembre del 2021. Es comunicarà de forma individual a les persones seleccionades i, posteriorment, es farà públic la llista de projectes a les webs de Faberllull, de l’Institut Ramon Llull, de l’Etxepare Euskal Institutua i del Consello da Cultura Gallega.

L’organització es reserva la possibilitat d’allargar el termini de decisió en cas de rebre una gran quantitat de sol·licituds.

Presenteu la vostra candidatura abans del 15 de novembre

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"