Institut Ramon LLull

CinEscultura celebra la seva 14a edició amb onze produccions catalanes

Cinema.  Regensburg, 18/10/2021

El cinEScultura celebra enguany la seva 14a edició, entre el 15 i el 20 de octubre i entre el 28 de octubre i el 02 de novembre a Ratisbona a la Filmgalerie im Leeren Beutel. El festival també tindrà una edició especial en línia, via streaming, del 15 d'octubre al 15 de novembre.




Cada any, el festival presenta una variada programació de cinema, concerts internacionals, exposicions, espectacles, presentacions, taules e debat i conferències. El festival ha tingut històricament una forta presència de produccions catalanes i el Llull hi ha col·laborat en diverses edicions.

El Festival programarà en la seva edició de 2021 una selecció de 11 produccions cinematogràfiques catalanes i balear que es mostraran a les seccions d’Ópera Prima, documentalES i curtmetratges.

En el marc de la secció Ópera Prima, que es fa en col·laboració amb CIMA, l’associació espanyola de directores i treballadores del sector audiovisual, el festival concedirà per tercera vegada el Premi Ópera Prima de la ciutat de Ratisbona a la millor pel·lícula i, per segona vegada, el premi CIMA a la millor directora. CinEScultura s’ocupa de traduir les pel·lícules premiades a l’alemany i fer-les disponibles per a d’altres festivals de cinema d’Alemanya, Àustria i Suïssa per contribuir a la igualtat de gènere en la indústria cinematogràfica.

A la novena edició de la secció de curtmetratges, el festival atorgarà el IX Premi CinEScultura al millor curtmetratge. Els curts es subtitulen a l’alemany gràcies a la col·laboració dels estudiants de català de la universitat de Ratisbona.

Enguany serà la segona edició de la secció documentalES que inclou una varietat de pel·lícules documentals centrades en temes d’actualitat social.

Les produccions catalanes i balears que s’hi presenten són les següents:

Secció Ópera Prima

Las niñas, de Pilar Palomero

La Innocència, de Lucía Alemany

Ama, Júlia De Paz Solvas

Chavalas, de Carol Rodríguez

Secció documentales

El año del descubrimiento, de Luís López Carrasco

Els dies que vindran, de Carlos Marqués-Marcet

Comandant Arian, d’Alba Sotorra

Un blues para Teheran, de Javier Tolentino

Vosaltres sou la meva pel·lícula, de Parlo Padial

Out of plastic, Line Hadsbjerg

Secció curtmetratges cinEScultura

Sintra III, Aitor Echeverría, Iván Casajús

A més d'aquests tres curts, programem tres de la Comunitat Valenciana:

Victoria, Denuncia i Dónde estabas tú.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"