Institut Ramon LLull

El London Spanish Film Festival 2021 presenta quatre pel·lícules produïdes a Catalunya

Cinema.  LONDRES, 22/09/2021

La 17a edició del London Spanish Film Festival (LSFF) presenta una selecció de quatre pel·lícules produïdes a Catalunya, i ofereix al públic britànic una oportunitat única per descobrir la seva efervescència creativa actual.




El London Spanish Film Festival (LSFF) arriba a la seva 17a edició, que tindrà lloc entre el 23 i el 29 de setembre al Cinéma Lumière de l’Institut Francès. El programa ofereix una selecció del millor cinema produït recentment a Espanya, i inclou dos focus específics sobre cinema català i cinema basc.

El 2009, la LSFF va crear l'anomenada Catalan Window, una secció amb produccions catalanes recents que amb el pas del temps ha esdevingut un aparador de referència per presentar noves produccions, directors, productors i actors catalans al públic britànic.


FOCUS CATALÀ

La 17a edició de la Catalan Window inclourà aquestes quatre pel·lícules, que es projectaran per primera vegada al Regne Unit:

Sentimental, dirigida per Cesc Gay (2020, Imposible Films)

Actors: Javier Cámara, Griselda Siciliani, Alberto San Juan, Belén Cuesta.

L’Ana i el Julio son una parella que sembla que es passin la vida discutint. Els seus veïns Salva i Laura, en canvi, sembla que passin la major part del temps mantenint relacions sexuals molt sorolloses, i aquesta és a raó per la qual el Julio s’ho pren malament quan l’Ana els convida a sopar. Durant la turbulenta vetllada van aflorant secrets, pors i inseguretats, reflectits en els enginyosos diàlegs escrits pel director, Cesc Gay. El resultat és una comèdia íntima molt divertida que explora les complexitats de les relacions contemporànies.

Projecció: dijous 23 de setembre, 20.30

La reina de los lagartos, dirigida per Burnin' Percebes (Juan González i Nando Martínez) (2019, Burnin' Percebes, Aquí y Allí Films)

Actors: Javier Botet, Bruna Cusí, Miki Esparbé.

Berta, una mare soltera independent i decidida, i Javi, un extraterrestre, es preparen per posar punt i final al seu amor d’estiu, ja que una nau espacial ha de venir aviat a buscar-lo. Però la nau espacial no apareix i Berta comença a plantejar-se les seves opcions davant d’una relació estable. La reina de los lagartos és una història d’amor memorable i absurda, bellament rodada en Super-8 de manera sorprenent i poc convencional.

Projecció: divendres 24 de setembre, 16.45 / dissabte 25 de setembre, 16.30

Un blues para Teherán, dirigida per Javier Tolentino (2020, Eddie Saeta, Quatre Films)

Actors: Golmehr Alami, Sina Derakhshan, Pezhman Dishad.

Agafats de la mà de l’Erfan, un jove kurd que canta, escriu poesia i vol ser director de cine, visitarem alguns dels racons més remots de l’Iran i descobrirem una cultura realment sofisticada a través de la seva música i la seva gent. Un blues para Teherán, opera prima de Tolentino, ha estat produïda pel sempre sorprenent Lluís Miñarro. Tolentino és un dels periodistes i crítics de cinema més prestigiosos d’Espanya i aquest documental és un autèntic poema dedicat a una cultura sempre present, que no pot ser esborrada ni ignorada.

Projecció: diumenge 26 de setembre, 16.10

Chavalas, dirigida per Carol Rodríguez Colás (2021, Promarfi Futuro 2010, Balance Media)

Actors: Vicky Luengo, Carolina Yuste, Elisabet Casanovas, Cristina Plazas, José Mota.

Després d’una primera etapa com a fotògrafa professional, la Marta es queda a l’atur i es veu obligada a tornar a viure amb els seus pares en el pis del barri obrer on va créixer. Allà trobarà les amigues de la infància (la Desi, la Soraya i la Bea), amb les que va compartir un vincle molt especial quan eren adolescents. L’òpera prima de Carol Rodríguez Colás, que sap treure partit de la naturalitat de les actrius, es una mirada sincera i tragicòmica sobre l’amistat i les arrels a través de las decisions vitals que la Marta pren per convertir-se en la dona que vol ser.

Projecció: dimarts 28 de setembre, 20.45

Des de l’edició del 2016 el LSFF es va convertir en un festival competitiu, tot i que es fa una excepció amb les pel·lícules de directors que ja tenen un reconeixement internacional consolidat. El jurat que enguany atorgarà el premi a la millor pel·lícula està format per Dena Blakeman de New Wave Films, l’artista i directora de cine Nina Danino i l’escriptor i professor italià Paolo Nelli.

De les quatre pel·lícules catalanes que es presenten enguany, tres aniran a concurs: Sentimental, La reina de los lagartos i Chavalas.

Podeu comprar les entrades als webs del festival o del cinema Lumière.

Programa complet al web del festival.

La Catalan Window del LSFF ha comptat amb el suport de l’Institut Ramon Llull.

El London Spanish Film Festival 2021 tindrà lloc al Ciné Lumière, al centre de Londres, del 23 al 29 de setembre.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"