Institut Ramon LLull

Testimonial Objects, de María Amparo Gomar Vidal i Amparo Belmonte Orts s'exposen a Hannover

Arts.  Hannover, 22/06/2021

L'exposició “Testimonial Objects”, organitzada per la Galeria BOHAI d'Hannover, mostra 21 obres de l'artista María Amparo Gomar Vidal i de l'activista i fotògrafa Amparo Belmonte Orts. L’exposició està oberta del 18 de juny al 25 de juliol.




Aquesta exposició convida al públic a reflexionar sobre les conseqüències de la repressió franquista en el context de les fosses comunes del cementiri de Paterna (València) a través d'objectes i espais de memòria. L'exposició es basa en històries familiars de víctimes de la repressió comptades pels seus propis descendents (2a i 3a generació).

En la seva obra audiovisual "objectes (donis)apareguts", María Amparo Gomar Vidal explora el valor simbòlic dels objectes que van estar en contacte amb les víctimes. A través de fotografies i documents de l'arxiu familiar, Amparo Belmonte explica la història de la seva família des de la desaparició del seu pare fins a la seva recent exhumació.

Tres obres sobre els llocs de la memòria de Paterna complementen els relats de les famílies: una fotografia d'Amparo Belmonte Orts que mostra el mur de "El Terrer", a 300 metres del cementiri de Paterna; un tram de 14 metres d'aquest mur en el qual s'aprecien els impactes de bala, i un esbós a escala real d'una de les fosses comunes del cementiri, realitzat per María Amparo Gomar Vidal.

El públic té accés a una bibliografia amb recerques d'historiadors, experts culturals i antropòlegs per a aprofundir en el tema.

Comissaris: Henner Rosenkranz, Julia Latzel i Martin Grobecker

Direcció artística: María Amparo Gomar Vidal

+ informació: https://www.galeriebohai.com/

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"